donderdag 7 mei 2020

WOORDEN WORDEN ZINNEN [uitgesteld]

Helaas is dit evenement per direct uitgesteld naar een nader te bepalen datum in september / oktober 2020.

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet en het RIVM zullen tot 1 juni geen evenementen plaatsvinden in PAARD en Paardcafé. Op dit moment lijkt het er op dat we voor alle evenementen nieuwe data kunnen vinden. Gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

Er wordt hier achter de schermen hard gewerkt om bezoekers van zoveel mogelijk informatie te voorzien en zo mogelijk de evenementen te verplaatsen. Paard houdt ticketkopers op de hoogte via de mail. Op de website en op onze socials houden we u op de hoogte van nieuws. Lees hier meer.

performancepodiumavondpoëziespoken wordwoordkunst
  • € 12,50
  • Kleine Zaal
  • 18:30
  • 19:30

*incl € 2,50 servicekosten

Woorden Worden Zinnen is hét laagdrempelige platform en podiumavond voor woordkunst in de breedste zin van het woord. Het platform presenteert zich op podia en festivals in de Randstad en is in 2010 opgericht door spoken word artiest Elten Kiene en literair organisator Wesley Loos. Dit wordt een hele bijzondere voorjaarseditie, dus mis hem niet! Kaartjes zijn verkrijgbaar via deze website.

Daar waar woorden zinnen worden, wordt er geluisterd naar: Naomi Veldwijk, René Oskam,Joshua J, Babeth Fonchie, Kevin Groen, Gelisha Nieves & Daniëlle Zawadi.

WOORDEN WORDEN ZINNEN

Woorden Worden Zinnen is al 10 jaar hét podium voor woordkunst in de breedste zin van het woord. Geniet van wisselende performers, poëzie, punchlines, muziek, exposities en lekker eten in een feel good setting.

Naomi Veldwijk
Naomi Veldwijk is een persoonlijke, motiverende, soms shockerende, docerende en altijd eerlijke schrijvende performer. Ze praat graag over onderwerpen waar men niet graag over praat. Naomi gaat graag de uitdaging aan door in opdracht te schrijven voor bijvoorbeeld FunX en Scotch&Soda, live een evenement in spoken word samen te vatten zoals de LHBTQI+-talkshow FRESH of door een persoonlijke tekst te schrijven voor een jarige, zwangere of medewerker van het jaar.

Joshua J
Joshua J is een multi-getalenteerd kunstenaar uit Breda. Hij maakt muziek die klinkt als een fusie van r&b, soul en hiphop. In 2019 kwam zijn debuut album ‘1998’ uit, waarin hij vertelt over het opgroeien in de pleegzorg. Dit album kreeg succes en hierdoor mocht hij openen voor acts als Anderson .Paak, Saba en Boyz II Men. 

Kevin Groen
Kevin Groen is gedragsexpert en spoken word artiest die de confrontatie opzoekt met ongemakkelijke thema’s. Als geadopteerde Zuid-Koreaanse jongen is ‘identiteit’ altijd een belangrijk vraagstuk geweest in zijn leven, maar het duurde jaren voordat hij de woorden vond om die ervaringen te beschrijven. Tegenwoordig gebruikt hij zijn stem en vaardigheden om zijn cliënten te helpen nieuwe gewoontes te ontwikkelen, en het publiek te confronteren met vooroordelen waarvan je nog niet eens wist dat je ze had.

René Oskam
René Oskam is een dichter en gaat eind 2018 met zijn voorstelling ‘Kleine Dingen’ door Nederland. René beschrijft zijn gedichten als: ‘’Kritisch, maar geen gezeik.’’ In dertig seconden moet je het gedicht kunnen lezen, begrijpen en liken. En dan kun je weer verder met je leven. René haalt zijn inspiratie uit alledaagse dingen en de woorden komen meestal vanzelf. Die woorden schrijft hij dan meteen op, in zijn notitieboekje of op zijn telefoon. Oh ja, en René’s lievelingskleur is groen. Of aubergine.

Daniëlle Zawadi
Daniëlle Zawadi staat bekend om spoken word performances, maar is boven alles een prozaschrijver. Haar performances gaan veelal over het leven in Nederland als iemand van ‘de tweede generatie’. Ze won Kunstbende categorie taal, 3e plaats in 2017, maar had daarvoor in haar dertiende levensjaar haar eerste roman gepubliceerd, Zoiets noemen we Ruzie. Haar passie voor de woordkunst heeft haar er toe gedreven een eigen platform te creëren: Het Zwarte Schaap. Het doel is om bij te dragen aan de woordkunst in Den Haag en artiesten een platform te geven waar ze gehoord zullen worden. 

Babeth Fonchie
Babeth Fonchie is dichter, kunstenaar, jurist en huisdichter van online feministisch magazine Lilithmag. In haar kunst staan kwetsbaarheid, zoektochten en de rauwe versie van het leven centraal. Zij is regelmatig te vinden op het podium met haar poëzie en zoekt in verschillende vormen de verbinding op met haar medemens. Op het eerste gezicht spreekt haar uitdrukking boekdelen, maar ze verzoekt mensen ook een blik op de tweede indruk te werpen. Sinds dit jaar is zij een van de geselecteerde dichters voor debutantenpoëzieprogramma Vers van het Mes waarmee zij door Nederland en België optreedt.

Gelisha Nieves
“Als ik de donkere ruimte inkijk, het licht mijn silhouet bereikt, mijn mond open en de aanwezigen met mijn woorden verrijk weet ik dat ik thuis ben.” Gelisha Nieves treedt op als Spoken Word artiest en werkt als verslaggever in de media. Ze wijkt vaak van de gebaande paden af om ervaringen te vertalen in verhalen. Gepassioneerd. Realistisch. Rauw. Sans gêne. Gelisha zegt waar het op staat en doet wat ze voelt.

 

 

 

Daar waar woorden zinnen worden, wordt er geluisterd.

– Elten Kiene & Wesley Loos (organisatie)