zondag 28 maart 2021

SPINVIS

Een van de meest herkenbare songwriters van Nederland, zo mag je Spinvis wel noemen. Al sinds 2002 is Erik de Jong bezig onder het pseudoniem, en sinds die tijd heeft bijna alleen klassiekers uitgebracht. Neem Tot Ziens, Justine Keller uit 2011 of Dagen Van Gras, Dagen Van Stro, allemaal hebben ze een sound die zo herkenbaar Spinvis is dat het een genre op zich mag heten. Nu is het nieuwe album 7.6.9.6. bijna uit en de eerste nummers die uit zijn gekomen doen vermoeden dat er weer iets moois aan zit te komen. Op 28 maart 2021 staat Spinvis in de middag met zijn band in de Grote Zaal van PAARD!

 

Een van de meest herkenbare songwriters van Nederland. Want zo kan je Spinvis wel noemen. Erik de Jong, is al sinds 2002 bezig onder de naam Spinvis en heeft sinds die tijd bijna alleen klassiekers uitgebracht. Neem Tot Ziens, Justine Keller uit 2011 of Dagen Van Gras, Dagen Van Stro, allemaal hebben ze een sound die zo herkenbaar Spinvis is dat het een genre op zich mag heten. . Nu is het nieuwe album 7.6.9.6. bijna uit en de eerste nummers die uit zijn gekomen doen vermoeden dat er weer iets moois aan zit te komen. Op 28 maart staat Spinvis met band in de Grote Zaal!
folklo-fisinger-songwriter
uitverkocht
  • € 28,50
  • € 28,50
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 15:30
  • 16:00

*incl € 2,50 servicekosten

De eerste single in de aanloop naar 7.6.9.6. was ‘De Dag Dat Richard Krajicek Wimbledon Won’ en daarmee bewees De Jong gelijk mee nog altijd een uitermate kundig songwriter te zijn. Zijn herkenbare stijl, het lo-fi instrumentarium en de met herinneringen doorspekte teksten die soms lastig te volgen zijn, net als een gedachtenstroom, maken ook hier weer een klassieke Spinvis van.

“Er waren rondo’s en bier. Er was gemiddeld veel zon. De dag dat Richard Krajicek Wimbledon won.”

Als opmaat voor de nieuwe plaat liet de song zowel oudgedienden als nieuwe fans op het puntje van hun stoel zitten. Want na Trein, Vuur, Dageraad zijn de verwachtingen weer ongekend hoog, maar als iemand die kan overtreffen is dat Spinvis wel.

Corona-proof ervaring
PAARD biedt bezoekers een Corona-proof ervaring. Hiervoor volgen we het protocol van Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals en zijn er aangepaste huisregels. Dit houdt in dat bij binnenkomst er een aantal vragen wordt gesteld omtrent de gezondheid, zodat bezoekers en personeel geen risico lopen. Tevens is er een veilige 1.5 meter-routing opgezet voor publiek. Er zijn verschillende desinfectie-posten over het pand verdeeld voor de bezoekers en personeel. In de 1.5 meter seated zaalindeling is rekening gehouden met solo en duo zitplaatsen. Een aantal dagen voor de show ontvangen de bezoekers de meest up-to-date informatie omtrent het bezoek aan PAARD. Ook als bezoeker speel je een belangrijke rol om een avond Corona-proof te laten verlopen. Dit betekent dat er helaas niet gedanst, geroepen, gefloten of uit volle borst meegezongen kan worden. Wel kun je al zittend genieten van een drankje of een hapje (er is een aangepaste kaart met o.a. diverse speciaal bieren, kaas, worst of een notenmix). We vragen bezoekers ook te blijven zitten tijdens het event.  Het is even anders dan je gewend bent bij PAARD, maar samen kunnen we ervoor zorgen dat er toch op een veilige manier genoten kan worden van live events.

Spinvis is nog steeds buitencategorie

3voor12, op Lowlands