donderdag 1 augustus 2019

Paardcafé: Sound of the Sirens (UK)

Marvin Dee

Westcountry folk-rockduo Sound of the Sirens bracht hun gloednieuwe album ‘This Time’ begin 2019 uit op het onafhankelijke label DMF Records

folk/rocksinger-songwriterGratis
Archief
  • Paardcafé
  • 20:00
  • 20:30
  • 00:00

Hun debuutalbum For All Our Sins werd in 2017 uitgebracht en ontvangen met grote waardering, onder meer van R2 Magazine, dat het een “prachtige debuutcollectie” noemde. Nieuwe album ‘This Time’ illustreert hun capaciteit voor het maken van bijzondere, levendige en tijdloze melodieën met 15 aanstekelijke en oprechte songs die allemaal zijn geschreven door Sound of the Sirens zelf, oftewel Abbe Martin en Hannah Wood, van wie de stemmen op bijzondere wijze harmoniëren tijdens het album.

“‘This Time’ is een verzameling van momenten, emoties, uitdagingen en verhalen”, aldus het duo. “We hebben de afgelopen jaren teksten, melodieën en ideeën verzameld voor dit project. We creëerden dit album afgelopen winter in een afgelegen schuur in Wales met alleen gitaren, een piano, wijn en de honden voor gezelschap. De thema’s tijd, liefde, verlies, doorzettingsvermogen, hoop en helderheid zijn verweven in deze liedjes. ”

Hun liveshows combineren een natuurlijke mogelijkheid om contact te maken met hun publiek en onvergetelijke optredens met warmte, humor en vooral echte overtuiging.

Marvin Dee Band is begonnen aan een nieuw hoofdstuk. De band trok zich twee weken terug in een muzikale bubbel in de GAM Studio’s (La Chapelle’s kleine zusje) in de Belgische Ardennen. Het album kreeg de toepasselijke werktitel “Changes”, vernoemd naar een nummer welke uiteindelijk de selectie niet eens haalde, en toch de lading het beste dekt.