vrijdag 23 november 2018

Paardcafe: Alcuna Wilds

James Burki

Alcuna Wilds is een Brits/Nederlandse elektronische trip rock band, gevestigd in Utrecht. Hun muziek kenmerkt zich door atmosferische soundscapes, krachtige beats, sterke melodieën en gelaagde, reflecterende zangpartijen. De muzikale diversiteit van de bandleden zorgt ervoor dat de band een kenmerkend en uniek geluid heeft.

Hun nieuwe single ‘Pulse’ werd gereleased in september 2018, en zal worden opgevolgd door de derde EP in january 2019. Alcuna Wilds heeft meer dan 90 shows gespeeld in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Archief
  • Paardcafé
  • 19:30
  • 21:00
  • 23:30

Ze hebben het voorrecht gehad te mogen spelen op een aantal van Nederlands bekendste podia, zoals AFAS Live (Amsterdam), de Sugarfactory (Amsterdam), EKKO (Utrecht), Hedon (Zwolle) en Patronaat (Haarlem). Tevens speelden zij op verschillende festivals, o.a. Bevrijdingsfestival Amsterdam, State X New Forms (Den Haag), Surfana Festival (Bloemendaal), Greenbelt Festival (UK) en Stroud Fringe Festival (UK). Ook heeft de band het voorprogramma mogen verzorgen van nationale en internationale acts als Sigur Ros (IJ), Thought Forms (UK), Dralms (CA), Gallops (UK), Sea Change (NO), Tears & Marble (NL) en Throws (UK). In 2017 speelde de band door heel Nederland als onderdeel van de Popronde.

Groot, groter, grootst. Dat is de weg die de muziek van James Burki graag inslaat. Euforische, romantische indiepop naar voorbeeld van bands als The Cure, Oasis en Owl City, om maar wat te noemen.