zondag 24 juni 2018

Den Haag Urban Trail

Na de succesvolle eerste editie van de NN Den Haag Urban Trail keert het populaire evenement terug met een vernieuwd parcours. Zoals bij elke Urban Trail lopen deelnemers langs, over en zelf dóór culturele en historische gebouwen in de stad. Vorig jaar was het evenement met 3.000 deelnemers uitverkocht. Dit jaar is de limiet gesteld op 5.000 deelnemers.

Wat is een Urban Trail?
Een Urban Trail is een hardloopevenement, maar dan anders. Bij het concept van de Urban Trail draait het om de unieke ervaring van het stedelijke parcours. Er is geen wedstrijdelement en daarom ook geen wedstrijduitslag. Er ligt een parcours dat de lopers leidt langs, of zelfs door, unieke stedelijke locaties, gebouwen en monumenten. Het is laagdrempelig met focus op beleving van de stedelijke omgeving. Na de finish is er een ontbijt samen met alle lopers.

Na twee succesvolle edities keert de NN Den Haag Urban Trail terug met een vernieuwd parcours. De eerste twee locaties zijn direct verrassend en zullen bestaan uit Pathé Spuimarkt en Sociëteit de Vereeniging. Zoals bij elke Urban Trail lopen deelnemers langs, over en zelf dóór culturele en historische gebouwen in de stad. Vorig jaar trok het populaire evenement meer dan 4.000 deelnemers. Dit jaar is de limiet gesteld op 5.000 deelnemers.

De organisatie verzorgt een parcours met een aaneenschakeling van loopervaringen. Stapsgewijs worden alle locaties op het parcours bekendgemaakt. De eerste spraakmakende locaties zijn Pathé Spuimarkt en Sociëteit de Vereeniging. Pathé Spuimarkt is de nummer drie bioscoop van Nederland met ruim 1.200.000 bezoekers per jaar. Tijdens de Urban Trail loop je door de foyer maar ook door een filmzaal voor het grote doek langs terwijl de bioscoop gewoon open is voor filmliefhebbers. Let op, je moet wel een paar trappen op en af want de bioscoop bestaat uit maar liefst tien verdiepingen waarvan er een aantal toegankelijk zijn voor bezoekers. Bij Sociëteit de Vereeniging treffen de lopers een koninklijke ervaring in het centrum van de Hofstad.

Archief
  • Inschrijven via www.denhaagurbantrail.nl
  • Paard op Hol
  • 09:30
  • 09:00

*incl € 2,50 servicekosten

Nu ook parcours van 5 km
Deelnemers krijgen dit jaar de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van ongeveer 5 km of 10 km. De nieuwe optie van 5 km maakt het toegankelijker voor beginnende lopers. Beide afstanden hebben dezelfde start- en finishlocatie. Deelnemers kunnen bij inschrijving aangeven of ze voor de 5 km of de 10 km gaan.

Inschrijven
Voor iedereen die van een sportieve uitdaging houdt en Den Haag op een andere manier wil leren kennen, is de NN Den Haag Urban Trail op zondag 24 juni wederom een absolute must. Het evenement trekt nu al veel belangstelling. Er wordt aangeraden niet te lang te wachten met inschrijven. Inschrijven kan via de website op www.denhaagurbantrail.nl.

Start en finish
De start- en de finishlocatie zijn op dit moment nog een verrassing. De bijzondere locaties waar je doorheen loopt worden in aanloop naar het event stapje voor stapje bekendgemaakt.