vrijdag 18 oktober 2019

MERCY JOHN

 Zoals zo vele muzikanten trekt Mercy John veel inspiratie uit de plek waar hij is opgegroeid. Het Nederlandse plattenland heeft hem gemaakt tot de muzikant die hij is. ‘Mijn hele jeugd heb ik spelend doorgebracht in de bossen en velden bij mijn huis. Ik ben best beschermd opgevoed, ver van de grote buitenwereld’. Het blijkt een goede voedingsbodem te zijn voor Mercy John’s prachtige songs a la Tom Petty en Bruce Springsteen. Na een landelijke tour in 2017 en 2018 met JW Roy en Danny Vera werd het tijd voor een nieuwe plaat: ‘Let It Go Easy’ kwam in februari 2019 uit, met lovende recensies in het gevolg. Je ziet hem op 18 oktober in de Kleine Zaal.

Klinkt als Tom Petty & The Heartbreakers, Burce Springsteencountrysinger-songwriter
Koop tickets

*incl € 2,50 servicekosten

De Americana invloeden van Mercy John’s debuut zijn gebleven, maar de sound is wat rauwer en de songs soms steviger. Dat de singer-songwriter in korte tijd meer zelfkennis heeft opgedaan wordt al snel duidelijk. De titel ‘Let It Go Easy’ mag dan ook als een nieuw levenswijsheid voor Mercy John worden opgevat: ‘Probeer het leven wat gemakkelijker te zien en geniet.’ Met deze twee albums op zak is het tijd om heel Nederland te laten horen wat de liedjesschrijver en zijn band met toptalent in zijn mars heeft.

‘Zijn akoestische spel, die gierende gitaren, dat altijd strakke tempo, die grootse dynamiek, die warme stem, die meehuilende lapsteel en als schouder dienstdoende Hammond, die oprechtheid in zijn woorden vol zelfkritiek - het is om te janken zo mooi.

Oor.nl