donderdag 10 oktober 2019

MARC ALMOND

Goed nieuws (hoewel, dat is zacht uitgedrukt voor de liefhebber): synthpop-pionier en zanger Marc Almond betreedt de Paard planken. Onlangs nam hij afscheid van zijn carrière als zanger in Soft Cell in de L0ndense O2 en dat verre van vergane glorie was, bewijst een viersterren recensie  van de Volkskrant. Soft Cell maakte van Almond tot één van de grootste sterren in de jaren ’80: ‘Tainted Love’ werd best verkopende single van dat jaar met topnotering in de UK Chart.

Art PopGothic RockNew Wavesynthpop
Archief

*incl € 2,50 servicekosten

Singles werden zijn specialiteit en een totale verkoop van 30 miljoen verkochte platen en albums zegt genoeg over zijn muzikale kwaliteiten. In deze ‘Hits and Pieces Tour’ brengt hij een keur aan ‘topsingles’ uit zijn repertoire ten gehore. Zoals ‘Say Hello Goodbye’, ‘Something’s Gotta Hold of my Heart’, ‘Days of Pearly Spencer’ en natuurlijk ‘Tainted Love’. Naast originele songs van eigen hand put hij tijdens zijn concert ook uit muzikaal coverwerk, zoals zijn prachtige vertaling van Jack Brel’s ‘Jackie’ en het door Donna Summer uitgebrachte ‘I feel love’. Gouden songs dus, die voor veel muziekliefhebbers eeuwigheidswaarde hebben.

His energy is unrelenting. From orchestrating the crowd, dancing to instrumentals and engaging the musicians and back-up singers throughout the two-hour performance, Almond never hits a bum note.

Jivan Ward voor TheUpcomingUk