zondag 28 oktober 2018

LUKA BLOOM @De Nieuwe Kerk

Let op: deze Paard op Hol show is in de Nieuwe Kerk (Spui 175)

Onder zijn eigen naam Barry Moore heeft Luka eind jaren zeventig, begin jaren tachtig drie albums uitgebracht, waarbij hij een typisch eigen geluid wist te bewerkstelligen middels een zekere tokkeltechniek. Met invloeden uit de folk, alternatieve pop, rock, reggae en rap is Bloom’s muziek niet direct in een hokje te plaatsen. De singer-songwriter heeft al vanaf jonge leeftijd een eigen stijl ontwikkeld waarbij hij zijn warme stemgeluid uitsluitend met akoestische gitaar begeleidt.

Archief
  • € 26,50
  • € 29,00
  • Paard op Hol: Nieuwe Kerk
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

Refuge (2017)
“Het is de winter van 2016. Ze wereld is een luide, brute plaats geworden. Mensen die pijn worden gedaan door oorlog en klimaatverandering. Mensen reageren op verschillende manieren. Autumn\Winter 2016 the world seemed to become a luide, brute plaats. place. People hurting from war, homelessness, climate change…
People respond in different ways. Ik zocht mijn toevlucht in liedjes. Ik heb wat geschreven, ik heb wat geleerd en ik bezocht wat oude. Na een paar maanden van rustig werk voelde ik de behoefte om de liedjes de wereld in te brengen. In het begin waren er koren, snaren en trompetten. Uiteindelijk besloot ik om het rauw en eenvoudig te houden.”