maandag 7 mei 2018

Julien Clerc @ Zuiderstrand theater

De meisjes en vrouwen vielen bij bosjes voor deze jongeman met zijn donkere krullen: Julien Clerc liet voor het eerst van zich horen in het jaar ’68, maar werd pas écht bekend, toen hij in 1970 een rol kreeg in de Franse musicalversie van Hair. Sindsdien is JuJu een Franse volksheld en nog altijd razend populair.

Deze show is uitverkocht. Er zijn nog wel tickets voor de show van Julien Clerc in Doornroosje.
Tickets:  www.doornroosje.nl/event/julien-clerc

Archief
  • €49
  • Paard op Hol: Zuiderstrandtheater
  • 18:30
  • 19:30

*incl € 2,50 servicekosten

De lijst liedjes die Julien Clerc voort heeft gebracht lijkt eindeloos. Hij liet ze schrijven door de chansonschrijvers der aarde, waaronder zijn vaste tekstschrijver Étienne Roda-Gil en later zelfs Françoise Hardy en Carla Bruni. Chansons als Ce n’est rien, Ma préférance, Si on chantait en This Melody – het nummer waarmee de zanger begin jaren ’70 doorbrak in Nederland- hebben ondertussen een klassieke status verworven.

In het voorjaar van 2018 komt Julien Clerc naar Den Haag in het kader van zijn tour Deux Pianos – Tournée Des Cinquante Ans. Met deze reeks optredens viert de zanger zijn vijftigjarig jubileum als zanger en icoon van het Franse chanson. Enkel begeleid door twee piano’s, klinken eerdergenoemde klassiekers, evenals nummers van recente albums als Fou, peut-être en Partout la musique vient, intiemer en persoonlijker dan ooit tevoren. Een bijzondere, onvergetelijke setting die de inmiddels 69-jarige zanger als geen ander past.

Support: Dana Elle
De support van Julien Clerc is niemand minder dan Dana Elle! De Israëlische zangeres wist al  eerder zielen te raken met haar originele composities van R&B, soul en groove. Haar tweede internationale album ‘’Wake Up!’’ is geproduceerd door Femi Temowo (de man achter het succes van Amy Winehouse, The Roots en George Benson). In zalen over heel de wereld heeft ze al haar boodschap verspreid over loslaten, doorgaan en je droom leven, en dat terwijl ze hele zalen liet dansen. Wij garanderen je, het is zeker moeite waard om er op tijd voor Dana Elle te zijn!