dinsdag 8 december 2020

JOEP BEVING 8/12

Een eigenzinnige kijk op neo-klassiek is wat Joep Beving er op nahoudt. De componist lijkt evenveel inspiratie te halen uit Radiohead als uit Mahler. Een beetje minimalistisch, een beetje melodisch en vooral heel erg mooi. Beving is niet voor niets een van Nederlands populairste klassieke musici. Geliefd door liefhebbers van klassiek, maar ook door de die-hard X-Ray fanaten op Lowlands die een stukje rust zoeken in hun playlist. Op 7 december en 8 december staat Joep Beving bij ons in de Grote Zaal.

 

minimaneo-klassiek
Koop tickets
  • € 27,50
  • € 27,50
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Toen Beving gedwongen moest stoppen met zijn studie aan het conservatorium begon de muzikant met een opleiding bestuurskunde, maar nooit is de piano weggeweest uit zijn leven. Wel is de kijk van de muzikant op het componeren veranderd. Waar het vroeger zaak leek zo veel mogelijk toetsen aan te slaan als fysiek haalbaar, is dit langzaamaan veranderd in een veel minimalistischere benadering. En met succes. Sinds Bevings eerste album in 2015 uitkwam heeft de componist veel op podia in verschillende landen gespeeld en zijn verschillende festivals als Lowlands en Down The Rabbit Hole aangedaan.

Veilig concertbezoek in PAARD
Via Veiligheidsregio Haaglanden is bekend geworden dat het programma in PAARD de komende tijd door kan gaan met de capaciteit van maximaal 130 personen. Dit betekent dat onze shows in de Grote Zaal ongewijzigd plaats kunnen vinden. Uiteraard blijven onze reeds ingezette (strenge) 1.5m-maatregelen van kracht. Ook gelden er een aantal nieuwe regels: mondkapjes zijn verplicht in het pand (behalve op de zitplaats), onze horeca stopt om 21:30 met uitserveren omdat er na 22:00 geen consumpties meer mogen worden genuttigd. Wij hopen dat iedereen samen met ons keihard zijn best blijft doen om de maatregelen binnen en buiten PAARD na te leven. Voor meer informatie klik hier.

En dat is ook wat Joep Beving met zijn muziek wil: het moet mensen raken, op een toegankelijke manier.

3voor12, op Best Kept Secret