maandag 18 maart 2019

JAMES CHANCE & THE CONTORTIONS

Let op dit Paard op Hol concert vindt plaats in het Paardcafé
(Prinsegracht 10, Den Haag)

De gecontroleerde chaos van James Chance & The Contortions is niet weg te denken uit de no-wave geschiedenis. Onder leiding van de excentrieke en immens charismatische saxofonist en zanger James Chance, zette de formatie de New Yorkse scene uit de jaren 70 volledig op zijn kop met hun mix van punk en free-jazz. History repeats in het Paard op 18 maart, want James Chance & The Contortions het Paard café volledig op stelten zetten.

avant-funkdance-punkno wavepunk jazzWe Are Public
Archief
  • € 7,50
  • Paardcafé
  • 20:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

Waar te beginnen? James Chance en gezelschap verschenen op het legendarische compilatie-album ‘No New York’, waar o.a. Lydia Lunch en DNA op te horen zijn en niemand minder dan Brian Eno aan meewerkte. Nadat No Wave stroming in een flits voorbij was, richtte de groep zich meer en meer op de avant-gardistische improvisatie. Waar dat in resulteerde? Alsof je door een punkfilter luistert naar de improvisaties van Ornette Coleman en de rotsvaste beats van James Brown. Het ene been ferm in de punk, en het ander in de freejazz.

''The sound of The Contortions is a strange blend of dance and punk, with some improvisational jazz thrown in for good measure—there’s scarcely a Contortions track that doesn’t have a saxophone screeching and fluttering in the front of the mix or a dissonant organ passage at one point or another.''

– Trey voor Wutkradiomusicblog