woensdag 31 januari 2018

Humanity House – VN

Is de Veiligheidsraad meer dan politiek theater?
Nederland heeft in 2018 een jaar lang een zetel in de VN-Veiligheidsraad. Op het allerhoogste niveau praten wij mee over conflict en vrede in de wereld. Critici stellen dat de Veiligheidsraad puur politiek theater is en zijn cynisch over haar functioneren. Toch is het op dit moment wel hét instituut waar de wereld het mee moet doen.
Tijdens dit programma zoekt Humanity House naar de realiteit achter het politieke theater. Wat speelt zich daar in New York eigenlijk allemaal af? Welke (kleine) overwinningen die daar behaald worden, geven ons het vertrouwen dat ‘werken aan vrede’ zin heeft? En hoe kan Nederland een verschil maken? Humanity House onderneemt deze zoektocht samen met Het Nationale Theater.
Archief
  • €7,50
  • Grote Zaal
  • 19:00
  • 19:30

*incl € 2,50 servicekosten

PROGRAMMA
★ KAREL VAN OOSTEROM, de belangrijkste man voor Nederland in de Verenigde Naties, biedt ons een blik achter de schermen. We praten over zijn verwachtingen voor aankomend jaar én over de dagelijkse gang van zaken in de Veiligheidsraad.
★ Drie sprekers die zich dagelijks bezighouden met vrede, vertalen de beleidstaal van het Ministerie van Buitenlandse Zaken naar concrete voorbeelden en aanbevelingen. Hun persoonlijke verhalen tonen aan hoe kleine, diplomatieke stappen voor een veiligere wereld kunnen zorgen. Met onder andere top-diplomaat LAETITIA VAN DEN ASSUM.
Nederland wil zich onder andere inzetten voor: ‘Hervorming van de VN’, ‘beschermen van burgers wereldwijd’ en ‘preventie’. Op papier klinken deze plannen erg mooi. Maar hoe realistisch zijn ze en wat is er echt nodig?
★ Het Nationale Theater doet de grenzen tussen politiek en realiteit verder vervagen samen met Orde van de Dag.
★ De moderator is HARM EDE BOTJE, algemeen redacteur van Vrij Nederland.

MEER INFO & TICKETS
humanityhouse.org/agenda/vn-veiligheidsraad-politiek-theater

Bron foto

Dit programma wordt georganiseerd door:

Humanity House, Het Nationale Theater, Ministerie van Buitenlandse Zaken en Clingendael.