dinsdag 22 januari 2019

CURSUS POPGESCHIEDENIS

Een cursus popgeschiedenis in een poppodium?! Hoe logisch! Daarom veranderen we de komende twaalf weken het Paardcafé elke dinsdagavond in een muzikaal klaslokaal en mag popdocent Arris Roordink zelf ook eens het podium bestijgen. 

Wat gebeurde er toen The Beatles en Bob Dylan elkaar ontmoetten? Wat was de invloed van radio op muziek in het gesegregeerde Amerika? En wat is de relatie tussen disco en house? Vanaf dinsdag 22 januari 2019 gidst popprofessor Arris Roordink je dwars door de muziekgeschiedenis tijdens deze twaalfdelige cursus popmuziekgeschiedenis. De meest trouwe studenten ontvangen aan het eind van de cursus van het Paard een certificaat Popgeschiedenis!

Inschrijving
De cursus vindt wekelijks plaats op dinsdagavond van 22 januari tot 9 april tussen 20:00 en 22:30 uur. Er kunnen maximaal 40 deelnemers meedoen. Deelname aan deze cursus bedraagt €175. Heb je hier specifieke vragen over mail dan naar [email protected]

Archief
  • 12 lessen voor €175
  • Paardcafé
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

De popdocent: Arris Roordink
Arris was Programmeur van Poppodium Atak, richtte boekingskantoor Alles Los Agency op, is cultureel ondernemer en doceert al jarenlang popgeschiedenis aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Om ook andere geïnteresseerde muziekliefhebbers een lesje popgeschiedenis bij te brengen, geeft hij van 22 januari tot 9 april elke week op dinsdagavond twee uur les in Paardcafe. Roordink: “Als ik in de kroeg of op verjaardagen vertel wat ik doe, hoor ik vaak dat mensen het ontzettend leuk lijkt om die lessen te volgen. Vandaar dat ik de stof nu ook buiten de schoolmuren deel.”

Opzet Cursus Popgeschiedenis
22-1: Introductie & de eerste veertig jaar (deel 1)
29-1: De eerste veertig jaar (deel 2), Rhythm & Blues, Rock & Roll
5-2: The Beatles, British Invasion
12-2: The Summer of Love, Classic Rock
19-2: Avant Garde, New York & The Sex Pistols
26 -2: Soul, funk & disco
5-3: Postpunk
12-3: Reggae
19-3: Hiphop
26-3: MTV & Popmuziek, Dance (deel 1)
2-4: Dance (deel 2), Alternative Rock (deel 1)
9-4: Alternative Rock (deel 2) & Indie

 

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk Koolen en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een cadeau te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower bijvoorbeeld is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is eigenlijk een totale crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur