donderdag 10 mei 2018

CRAIG TABORN QUARTET @ Koorenhuis

Gepresenteerd door Projazz en PAARD

Op 10 mei speelt niemand minder dan de Amerikaanse jazzpianist en componist Craig Taborn in het Koorenhuis. Zijn muziek is dynamisch, bezield en spookachtig waarbij de akoestische en elektrische klanken balanceren tussen groove en melodie. Het gerenommeerde ECM label heeft het eerste album van de muzikant uitgebracht, getiteld ‘Daylight Ghosts’ waarop je zijn intrigerende spel hoor je invloeden van zowel jazz als hedendaagse klassieke en elektrische muziek kan horen.

Taborn speelt niet altijd alleen. Zijn band bestaat uit baanbrekende musici uit de Amerikaanse avant-garde: saxofonist/klarinettist Chris Speed, bassist Chris Lightcap en drummer Dave King (The Bad Plus)

Archief
  • ONLINE €16 | DEUR €18
  • Paard op Hol: Koorenhuis
  • 19:00
  • 19:30

*incl € 2,50 servicekosten

Dit concert wordt gepresenteerd i.s.m. Projazz en maakt deel uit van de serie “ProJazz In het Koorenhuis”.

 

Programma:

19:30 uur: jong jazztalent (foyer)

20:30 uur: Craig Taborn Quartet (Grote Zaal)

21:45 uur: After-party (foyer)

Dinner & Jazz

Vanaf 19:00 uur wordt een speciale jazz maaltijd geserveerd in de foyer. Hiervoor is een combiticket te koop via onderstaande ticketbutton. Dit ticket is ook meteen het toegangsbewijs voor het programma. Er is keuze uit vlees of vegetarisch. Bij de maaltijd is ook een drankje naar keuze inbegrepen.

Informatie voor Studentenpas-/Ooievaarspashouders: het is mogelijk een combi-ticket te kopen voor dinner & jazz tegen een meerprijs van € 11,- per ticket (inclusief drankje). Voor een combiticket kan tot uiterlijk 2 dagen vóór het concert gereserveerd worden via [email protected] In de mail s.v.p. naam, achternaam, telefoonnummer en pasnummer vermelden. De reservering is pas definitief nadat deze per email door ons is bevestigd.

“Daylight Ghosts, a superb quartet set, operates in Taborn’s favourite free-floating manner. Only players with deep jazz insights and wide musical references could have made this fine album.”

The Guardian over Taborn’s kwartet en album