vrijdag 21 april 2017

CHAD LAWSON @ NIEUWE KERK

Let op! Dit is een Paard op Hol event en vindt plaats in de Nieuwe Kerk (Spui 167, 2511 BM Den Haag).

Er is geen betere locatie voor de mooie, filmische muziek van toppianist Chad Lawson dan de prachtige Nieuwe Kerk in Den Haag. De Amerikaanse pianist en componist weet zijn klassieke muziek op onnavolgbare wijze toegankelijk te maken voor een groter publiek. Chad neemt voor dit concert twee muzikanten mee: Alistair Sung en Jeffrey Bruinsma.

Anders
Archief
  • € 17,50
  • € 12,50
  • € 15,50
  • Paard op Hol: Nieuwe Kerk
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

Van Chopin tot The Walking Dead
Steinwaymuzikant Chad Lawson heeft een andere benadering van klassieke muziek: maak het niet klassiek. Door een flinke scheut improvisatie en elementen van jazz toe te voegen, geeft hij het genre een volledig nieuwe impuls.  Met zijn debuut, The Chopin Variations, werd hij in één klap bekend bij de Spotifygeneratie, met als gevolg een nummer 1 positie op iTunes’ en Amazons klassieke charts. Daarnaast werd Lawsons muziek gebruikt als soundtrack in series als The Walking Dead en Vampire Diaries. Ook zijn nieuwe album Dark Conclusions (2016) sleept je meteen Lawsons muzikale universum in.

Bach en Chopin door de ogen en oren van Chad Lawson
Tijdens deze avond is de Nieuwe Kerk het decor van Lawsons interpretatie van de werken van Chopin en Bach. Klassieke muziek voor zowel de liefhebbers als de ‘haters’ van het genre: Lawson laat horen hoe klassiek óók kan klinken. Avontuurlijk. Meeslepend. Toegankelijk. Teder. Humoristisch. Of meditatief. De toekomst van de klassieke muziek is just around the corner

Speciaal voor dit concert neemt Chad Lawson zowel ALISTAIR SUNG (cello) als JEFFREY BRUINSMA (viool) mee, beiden bekend van het muzikale collectief S T A R G A Z E.  Dit collectief werkte al eerder samen met Sonic Youth’s Lee Ranaldo, The Magnetic North en Jherek Bischoff.

OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.