donderdag 11 februari 2016

KING OF THE WORLD

Wat goed is, komt niet per se van ver. Neem bijvoorbeeld de Nederlandse bluesformatie The King Of The World. Niks geen poeha; gewoon ijzersterke blues van doorgewinterde artiesten.
Archief
  • € 15,00
  • € 15,50
  • Kleine zaal
  • 18:30
  • 19:00

*incl € 2,50 servicekosten

Onderscheidende blues
King of the World is al enkele jaren een graag geziene bluesband op poppodia, festivals en in muziekcafés. Na het debuutalbum ‘Can’t Go Home’ kwam afgelopen jaar het nieuwe album ‘KOTW’ uit. De plaat laat horen hoezeer de band gegroeid is en zich weet te onderscheiden met een steviger geluid en meer diversiteit, van slowbluessongs tot aanstekelijk werk in New Orléans-stijl en pure popblues. Meerstemmige zang? Check! King of the World is duidelijk verre van een doorsnee bluesband.

Topmuzikanten
De band heeft vanaf de oprichting in 2012 een vliegende start gemaakt. De samenstelling van de band heeft daar zeker aan bijgedragen. Erwin Java is een van de beste gitaristen van Nederland, hij heeft samen met Fokke de Jong de band opgericht. Fokke drumde eerder bij Normaal en kent de klappen van de zweep. In Ruud Weber (zang en bas) vonden zij een karakteristieke frontman. Govert van der Kolm maakt het kwartet compleet als toetsenist.

 “Nederland is gewoon een geweldige bluesband rijker. De songs zijn sterk, de zang is voortreffelijk en de gitaar-, piano- en orgelsolo’s zijn een lust voor het oor…” (Lust for live)

 “King of the World is een grote aanwinst voor de Nederlandse Blues scene” (Johan Derksen)

SupportToine Scholten