donderdag 29 oktober 2015

CAUSES

Voorprogramma: PHOS.Heb je je kans gemist met het kopen van kaarten? Bij 013 in Tilburg zijn ze nog beschikbaar!Wie had gedacht dat van Londen naar Utrecht verhuizen zo goed kan uitpakken? Rupert Blackman maakte de oversteek en heeft daar vast geen spijt van. Na een enerverende, maar succesvolle solo-carrière heeft hij een band om zich heen verzameld: dit is Causes.
Archief
  • Kleine zaal
  • 18:30
  • 19:00

Begonnen als straatmuzikant
Blackman ging als straatmuzikant aan de slag en werd vrijwel direct opgemerkt en gevraagd om onder eigen naam een album uit te brengen. In 2013 kwam hij dan ook met zijn debuutalbum ‘The Lights of Home’ dat hem in de hitlijsten en overal op de planken bracht.

Van klein naar groots en meeslepend
De singer-songwriter koos recentelijk voor een nieuwe stap. Samen met zijn gitarist Jan en producer Ian Grimble zet hij tegenwoordig een stevig bandgeluid neer. Minder singer-songwriter, maar alsnog gevoelige zelfgeschreven liedjes. Ian deinst er niet voor terug om in een rustig nummer een allesvernietigend dissonantgeluid te plaatsen of om Jan een strijkstok in handen te duwen om zijn gitaar mee te bewerken. Het nummer ‘Teach Me How To Dance With You’ werd meteen door radiostations omarmd en platgedraaid. Spannende indie waar onze muziekharten sneller van gaan kloppen.

Voorprogramma: PHOS
PHOS begon als Eveline Vroonland, een singer-songwritester die door middel van het plaatsten van Youtube-filmpjes haar muziek onder de aandacht bracht. En dat is gelukt! Zo werd zij begin dit daar uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, speelde zij op Noorderslag en was zij te gast bij De Wereld Draait Door. Haar stijl beschrijft zij zelf als “Dream & Bass” en hoewel zij begon met enkel een loop pedaaltje en haar stem, wordt zij tegenwoordig begeleid door een complete band.