BARRELHOUSE

Deze Nederlandse blueshelden zijn 45 jaar in het vak, dat wordt gevierd met nummers uit de oude doos.

zaterdag 14 december 2019 8368

TIJDSCHEMA
19.30 uur | Deuren open
20.00 uur | Showtime Barrelhouse
21.50 uur | Verwacht einde

The complete album collection

Sinds 1974, het eerste concert in Mahogany Hall in Edam, doet Barrelhouse niets liever dan optreden. Meer dan 2000 concerten in: clubs, popzalen, theaters, blues-, pop-, jazz festivals. Barrelhouse mag men zonder aarzelen in het rijtje van beste bluesbands van Nederland plaatsen. Want hoewel de Haarlemse band al 45 jaar succesvolle uitstapjes maakt naar country, rock, folk en jazz, blijft blues toch de leidraad.

Blues country folk Jazz
archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

De Haarlemse band komt in de originele bezetting die er sinds 1974 is: zangeres Tineke Schoemaker, Johnny en Guus LaPoirte op de gitaar, Han van Dam, piano, Bob Dros, drums en Jan Willem Sligting op de bas. Ter gelegenheid van de 45e verjaardag speelt Barrelhouse een aantal van de oudere nummers van de eerste elpees: ‘Only a Fool’, ‘Every Night is Saturday Night’, ‘Beware, I’m in the Mood’, om er een paar te noemen.

Het laatste album was misschien wel hun meest persoonlijke tot nu toe, geen knip-en plakwerk in de studio, maar elkaar aankijken, aftikken en spelen.  Die aanpak viel duidelijk in de smaak: ‘Almost There’ werd bekroond met een Edison!

 

 

 

 

 

“ Verrassend is de enorme diepgang waarmee Schoemaker haar persoonlijke ervaringen aan de muziek weet toe te vertrouwen. Tegelijkertijd horen we de muzikale begeleiding op een indrukwekkende manier comfortabel zijn in die zelfde studio ingetogen wanneer de situatie daarom vraagt maar ook lyrisch en opzwepend als het moet. “

Bluesmagazine