VIVE LA FETE

Franse elektropop met invloeden uit New Wave en een feest op het podium

vrijdag 5 oktober 2018 8365

Danny Mommens en Els Pynoo zijn terug met hun plaat Destination Amour. Het Belgische elektropop duo Vive La Fête bracht de plaat eind maart uit. Hun geluid valt te omschrijven als dansbare electro-rock, met een beetje kitsch, wat invloeden uit de New Wave en daar doorheen sijpelende Franse melodieën.

Voor liefhebbers van Elektropop, New Wave
archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Vive la Fête (leve het feest), de naam zegt het al, is een feest op het podium. De Franse elektropop van deze Belgen is over de hele wereld bekend en omarmd in de modewereld. Het extravagante duo flirt met thema’s als erotiek en buit hun relatie ook op het podium uit. Live is de act een lust voor het oog met de sensuele Pynoo en haar gewaagde outfits als stralend middelpunt. In 2002 viel de niet onbekende Karl Lagerfeld als een blok voor het duo en nam ze mee op de catwalk in de grote steden als Tokio, Milaan, Parijs en New York. Via deze weg heeft de band een bijzondere schare fans over de hele wereld. Nu komt Vive La Fête naar het Paard in Den Haag. FASHION!

Support:  Cordon Rouge
“Een blind date in Parijs, voorjaar 2017. De vonk slaat meteen over. De wijn vloeit rijkelijk die avond, en aan het eind van de nacht bekennen zij en hij elkaar hun heimelijke liefde. Die voor Franse popmuziek en Serge Gainsbourg in het bijzonder.

Sindsdien werken producers Marg van Eenbergen en Pim van de Werken aan een album met eigentijdse chansons: beïnvloed door de Franse pop uit de jaren ’60 en ’70, met een elektronische aanpak die verraadt dat het inmiddels 2018 is. Soms met een knipoog, nooit als parodie. Net als Gainsbourg zelf. De eerste drie nummers getuigen hiervan”.