DOOL

Deze rockband neemt je mee naar de donkerste kant van het spectrum

zaterdag 2 december 2017 8361

Nederlands meest beruchte rock muzikanten hebben hun krachten gebundeld tot dark rockband DOOL. De band, met onder andere Ryanne van Dorst (Elle Bandita) en Job van de Zande (The Devil’s Blood) is agressief en dynamisch. Donkere rock en gothic pop lopen feilloos over in psychedelic en metal waarin lagen van gitaarriffs, inventieve ritme wisselingen en catchy vocals elkaar aanvullen.

 

archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Dit jaar nog kwam debuut plaat “Here Now, There Then” uit, met veel lovende reacties uit de rockscene. ”Dit album is een grote brok zelfreflectie. De teksten gaan over mijn verlangens en vicieuze cirkels van mezelf die ik wil doorbreken. Deze plaat gaat niet over de wereld, maar het ontsnappen daaraan.

DOOL is erop uit om je een hele show lang mee te nemen naar zijn donkerste kant van het spectrum en je pas los te laten wanneer je de zaal uitloopt. En wij kunnen dat wel waarderen!

 

Wolvennest
Wolvennest is het muzikale partnerschap van Kirby Michel, Corvus von Burtle, en Marc De Backer. Het debuutalbum “WLVNNST” werd goed ontvangen en met nummers als ‘Unreal’ en ‘Tief Unter’ zijn ze er in geslaagd een plaat te creëren waarin de hypnotiserende zangpartijen, overweldigende gitaarloops en psychedelische synthesizers voor een duistere sfeer zorgen.

 

“ DOOL weet te boeien met deze sound, die ergens tussen Wovenhand, (occulte) rock en doom in hangt, en een donkere, beklemmende sfeer. “

Never Mind The Hype