woensdag 19 november

Jazz070 maakt van Den Haag weer een internationale jazz-stad

In Den Haag gaat deze maand een nieuw initiatief op jazzgebied van start: Jazz070. Dit samenwerkingsverband wordt gevormd door de Dr. Anton Philipszaal, Paard van Troje, Koninklijk Conservatorium, ProJazz en Prospero en heeft de ambitie om van Den Haag weer een jazz-stad met internationale allure te maken.

Jazz city The Hague
Ondanks diverse initiatieven en de aanwezigheid van veel jong talent en gevestigde jazzmusici, ontbreekt het in Den Haag al jaren aan een aansprekend jazzklimaat dat past bij een stad met een sterk internationaal karakter.
Jazz070 denkt de ambitie onder meer te kunnen realiseren door bundeling van krachten, een aantrekkelijke programmering en het aanbieden van meer structurele podia voor uiteenlopende jazzstijlen.

Jazzconcerten in Paard van Troje
In Paard staan de komende periode ook weer veel jazz-gerelateerde concerten. Tijdens het State-X New Forms Festival worden onder andere The Kyteman Orchestra – The Jam Sessions, Dawn of Midi, Sons of Kemet, Mannheim en Oerknal! meets De Beren Gieren verwelkomd. Bekijk op de website het volledige programma.
Ook komen op donderdag 4 december The Houdini’s samen met acteur Frans van Deursen langs om Woodstock-klassiekers in een jazzjasje te steken en staan er voor 2015 al namen als Jules Deelder en de Deeldeliers en stergitarist Marc Ribot geprogrammeerd.