dinsdag 5 maart

Tek Tok Late Night 5 maart uitverkocht

Interactief praatprogramma Tek Tok Late Night in uitverkocht Paard van Troje
Wetenschap op poppodium: een gouden combinatie

Dat er niet alleen concerten en clubavonden plaats vinden in poppodium Paard van Troje was al langer bekend. Zo is het wetenschappelijke programma ‘Spinoza te Paard’ als enkele jaren vaste prik op de derde dinsdag van de maand en stelt het podium haar deuren regelmatig open voor educatieve programma’s en andersoortige talkshows. Het relatief nieuwe ‘Tek Tok Late Night’ is een interactieve en spannende talkshow over informatietechnologie. Zo fascinerend blijkbaar, dat het al een week van te voren strak uitverkocht is.

Bij een vorige editie werd het publiek bij binnenkomst gefouilleerd en werd zelfs door de beveiligers gevraagd of sommige bezoekers even de laptoptas wilden openen. Blijkbaar vonden velen dat heel normaal, want hier werd gedwee gehoor aangegeven. Ook werd tijdens een van de editie duidelijk dat je niet zomaar klakkeloos op ieder vrij netwerk zou moeten internetten. Veiligheid boven alles. Maar hoe veilig ben je nog op het World Wide Web?

Na een korte winterslaap is Tek Tok Late Night terug met deel 4: Operation High Tech Crime. Of beter gezegd: Tek Tok XL. Geen zitplaatsen meer en zowel de grote als kleine zaal worden gebruikt. Het programma is wel heel bijzonder: bezoekers helpen het Team High Tech Crime van de politie met het werven van nieuwe rechercheurs. Het publiek krijgt een exclusief inkijken in de jacht op high techcriminelen, hoe digitale sporen worden gevolgd en internationale netwerken worden ontmanteld. In de kleine zaal kan men ‘speeddaten’ met rechercheurs en recruiters van de politie, terwijl in de grote zaal spraakmakende zaken worden besproken door rechercheurs en ex-hackers.

De komende tijd is Paard van Troje ook het podium voor ander wetenschappelijk programma. Op vrijdag 15 maart richt het programma ‘Food For Thought’ zich op onze dikmakende samenleving. Tijdens deze publiekslezing gaan onderzoekers op zoek naar een verklaring voor normaal en abnormaal eetgedrag en worden recente onderzoeken naar eetstoornissen en overgewicht besproken. Dinsdag 19 maart vertelt Willem de Vos, hoogleraar Microbiologie, over de essentie van bacteriën in ons darmstelsel bij Spinoza te Paard. Wat zijn dit voor bacteriën? Kan ons dieet hun aantal of activiteit veranderen? En kunnen we onze bacteriën ruilen voor betere als we oud of ziek zijn?

Wil je jouw horizon verbreden, jezelf verdiepen in de eindeloos interessante wetenschap of spreekt een van de onderwerpen je aan? Kom dan ook eens langs bij een van de volgende programma’s en houd de site in de gaten.  

Tek Tok Late Night | dinsdag 5 maart | Gratis, maximaal aantal aanmeldingen reeds bereikt | aanvang: 20:0
Food For Thought | vrijdag 15 maart | gratis, aanmelden via [email protected]. | aanvang: 20:00
Spinoza te Paard | dinsdag 19 maart | €7 tickets via Paard | aanvang: 20:00