NEW COOL COLLECTIVE

Soul Jazz Latin Flavours Nineties Vibe: dat is New Cool Collective. Al achttien jaar speelt New Cool Collective zaal na zaal plat, totdat het zweet van het plafond druppelt en het publiek is opgezweept tot in het de uiterste uithoek van de zaal en geen voet meer vast op de grond blijft staan.

vrijdag 30 maart 2012 8345

‘Soul Jazz Latin Flavours Nineties Vibe’: dat is New Cool Collective. Al achttien jaar speelt New Cool Collective zaal na zaal plat, totdat het zweet van het plafond druppelt. Tot het publiek is opgezweept tot in het verre uiteinde van de zaal en geen voet meer vast op de grond blijft staan. Met de 19-koppige Big Band, of in de compacte formatie met acht man, New Cool Collective is inmiddels niet meer weg te denken uit de clubs en festivals in Nederland en daar buiten.Na vorig jaar album ‘Pachinko’ te hebben uitgebracht brengt het collectief weer bezoeken aan de clubs in Nederland met het nieuwe album '18'.  

Jazz
archief
  • Grote zaal
  • 17:30
  • 18:30
Nieuwsbrief

18 is in Nederland de leeftijd waarop je volwassen wordt verklaard. Voor een band een mooi moment voor een terugblik zou je denken. Maar kom bij de heren niet aan met een jubileumplaat. Want hoeveel ervaring ze ook hebben opgedaan in al die jaren en hoeveel gelaagder ze ook zijn gaan spelen, componeren en bekvechten, het gebeurt nog steeds met de energie van een roedel jonge puppy’s.

Met invloeden die uiteenlopen van surf, rock steady, electro tot aan Afro-Cubaans en zelfs dub, is 18 muzikaal gezien een brede plaat geworden. Bovendien blijkt de band wederom beter te zijn geworden. Veelzijdiger, strakker of juist losser, nog even eigengereid maar nog meer op elkaar ingespeeld. En niet iedere noot of solo hoeft keihard te worden uitgespeeld. Volwassen mannen en jonge honden ineen; op 18 komt the best of both worlds samen.

‘De band heeft nog niets aan kracht ingeboet en kan wat uw recensent betreft gerust nog achttien jaar mee.’ – Music From NL