donderdag 11 februari

Grauzone Festival verhuist naar Paard van Troje 

Het multidisciplinaire Grauzone Festival verhuist, na drie succesvolle jaren in de Amsterdamse Melkweg voor de komende editie naar het Haagse Paard van Troje. Over exact één jaar op 11 februari 2017 zal Grauzone plaatsvinden in alle zalen van het Paard van Troje. Het programma staat volledig in het teken van de underground cultuur van de jaren 60 tot heden.

De afgelopen jaren heeft Grauzone zich bewezen als een vernieuwend festival door gevestigde namen zoals Echo and the Bunnymen, The Fall, The Damned en Mick Harvey te verbinden met opkomende jonge acts als Cold Cave, Iceage, TR/ST, The Wytches en Helena Hauff die de do-it-yourself mentaliteit en muzikale compromisloosheid van toen naar de eenentwintigste eeuw vertalen. Grauzone presenteerde bovendien een filmprogramma, een symposium en een eigen tentoonstelling GRAUKUNST, met kunstwerken van oa. Tracy Emin, Alan Vega en Richard Kern.

Nieuwe locatie het Paard van Troje

De nieuwe locatie het Paard van Troje heeft een rijke historie, waar vele grote artiesten hebben gespeeld. Anno 2016 biedt de zaal een hoogstaand podium voor gevestigde namen én vernieuwende acts. Het Haagse podium biedt volop groeimogelijkheden en samenwerkingsverbanden om het multidisciplinaire karakter van Grauzone Festival te versterken.

Grauzone gaat breder programmeren

Over precies een jaar presenteert het eerste Grauzone Festival in Den Haag een nog breder programma dat verder gaat dan dat van de voorgaande edities. Begonnen als een new wave/post-punk festival, is Grauzone inmiddels uitgegroeid tot een festival waar nu ook ruimte is voor andere, gerelateerde muziekstromingen zoals 60’s psych en jaren 70 krautrock. Ook nu staan er niet alleen weer grote internationale artiesten en spannende nieuwe acts uit binnen- en buitenland gepland, maar tevens film en beeldende kunst. Grauzone zal de eerste namen in de loop van dit jaar bekendmaken.

GRAUZONE FESTIVAL | zaterdag 11 februari 2017 | www.grauzonefestival.com | Volg Grauzone Festival op Facebook | Volg Grauzone Festival op Twitter