colorful-triangles-backgroundmedsmall2.jpg
Iedere do, vr & za: Paardcafť
EN
AANRADERS
ECHO & THE BUNNYMEN
MA. 07 NOV
ECHO & THE BUNNYMEN
DIGGY DEX
ZA. 08 OKT
DIGGY DEX
SKIP&DIE
DO. 08 DEC
SKIP&DIE
GHOSTFACE KILLAH & KILLAH PRIEST (WU GOO TOUR)
ZO. 02 OKT
GHOSTFACE KILLAH & KILLAH PRIEST...
Bombino
ZO. 23 OKT
BOMBINO
NATHANIEL RATELIFF & THE NIGHT SWEATS
DO. 27 OKT
NATHANIEL RATELIFF & THE NIGHT...
GUI BORATTO (LIVE) // DOC RECORDS SHOWCASE
ZA. 15 OKT
GUI BORATTO (LIVE) // DOC RECORDS...

Compromisloze Atari Teenage Riot op State-X New Forms festival

Wo. 22 OKT 2014

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 december 2014 vindt de elfde editie van het State-X New Forms festival plaats in en rond het Haagse Paard van Troje. Het internationaal georiënteerde festival schetst met tientallen acts een beeld van het brede aanbod op underground- en experimenteel muziekgebied, en wil de verbintenissen tussen heden, verleden en verschillende kunstdisciplines zichtbaar maken. Deze onderhuidse verbintenissen geven State-X New Forms (SXNF) zijn onderzoekende, onvoorspelbare en spannende karakter.Een opvallende nieuwe bevestiging voor deze editie is ATARI TEENAGE RIOT. Opgericht in het roerige Berlijn, niet lang na de val van de Muur, heeft het electropunk-trio na al die jaren niet aan slagkracht ingeboet. Weinig bands zijn zó explosief als deze. Als zijnde het kritische bewustzijn van de electronische muziek in de jaren negentig, nam de band welhaast anarchistische politieke standpunten in en bracht zijn boodschap zonder compromis over op de luisteraar.

Ondanks een stevige underground-attitude is de invloed van ATARI TEENAGE RIOT’s technopunk groot: van dirty rap tot dubstep, van M.I.A. tot The Prodigy en – zoals recent nog op Todaysart te zien- noise-artiesten als Ben Frost; allen zijn schatplichtig aan het pionierswerk van deze Berlijnse producers.

Atari Teenage Riot speelt op zaterdag 13 december wanneer het festival de duistere diepten van de meer extreme kanten van het muziekspectrum verkent. Op deze tweede festival-avond zijn o.a. ook te zien de drum & bass collaboration van The Hard Way (Limewax, Bong-Ra and Thrasher), het duitse electro-art duo Chicks on Speed en de Japanse post-rock van Jambinai.

Op vrijdag 12 december ligt de nadruk op de avontuurlijke cross-over tussen Hip Hop, Jazz, Improvisatie en Wereldmuziek met onder andere de jamsessie van The Kyteman Orchestra, legendarische hip-hop van Black Moon, Griekse Folk en Amerikaanse Indie van Xylouris White en de post-krautrock van The Howl Ensemble.

Kaartverkoop en Early Bird korting
Voor de snelle beslissers is nog een beperkt aantal zaterdagkaarten beschikbaar tegen het gereduceerde Early Bird tarief.
- Weekendticket - early bird  € 30 | regulier €35  
- Vrijdagticket - early bird € 22,50 regulier € 27,50 
- Zaterdagticket - early bird € 17,50 | regulier € 22,50MEER NIEUWSBERICHTEN
WO. 22 OKT COMPROMISLOZE ATARI TEENAGE RIOT OP STATE-X NEW FORMS...
VR. 17 OKT MOGELIJKE VERKEERSHINDER PRINSEGRACHT TUSSEN 18 OKTOBER EN...
DI. 14 OKT DE HAAGSE POPWEEK VAN 17 T/M 26 OKTOBER. BEN JIJ ERBIJ?
WO. 08 OKT VERDERE UITBREIDING LINE UP STATE-X NEW FORMS
DO. 02 OKT PAARD VAN TROJE HARDE SHOWS
WO. 01 OKT MEER NAMEN STATE-X NEW FORMS 2014 BEKEND
WO. 01 OKT ROCKTOBER IN PAARD VAN TROJE
DI. 16 SEP KYTEMAN ORCHESTRA OP 11 E EDITIE HAAGSE STATE-X NEW FORMS...
MA. 15 SEP TARRUS RILEY NAAR NEDERLAND