colorful-triangles-backgroundmedsmall2.jpg
EN
AANRADERS
DAMIAN "JR. GONG" MARLEY
DI. 13 JUN
DAMIAN "JR. GONG" MARLEY
HALLO VENRAY
ZA. 13 MEI
HALLO VENRAY
WENDE
DO. 16 MRT
WENDE
KRS ONE & THE BEATNUTS
ZO. 05 MRT
KRS ONE & THE BEATNUTS
BLAUDZUN
DO. 23 MRT
BLAUDZUN
THE VEILS
MA. 17 APR
THE VEILS
JETT REBEL
DO. 20 APR
JETT REBEL
Sef & support
ZO. 16 APR
SEF & SUPPORT


DO. 24 OKT
MARCUS MILLER

JAZZ
SHARE
TICKETS
LOCATIEGROTE ZAALZAAL OPEN19:30U
ENTREE AANVANG20:00U

De man die twee Grammy’s heeft gewonnen, samenwerkte met artiesten als Eric Clapton, Aretha Franklin en Jay-Z en ook wel de ‘Renaissance Man’ wordt genoemd, komt naar Paard van Troje. Zijn naam is Marcus Miller; een fenomenaal multi-instrumentalist.

Miller behoort al jaren tot de internationale muziektop. Zijn naam wordt meer dan 500 keer genoemd in albumcredits in een wijde selectie van artiesten en genres. Niet alleen de personen hierboven, maar ook op de platen van Donald Fagen, Dizzy Gillespie, Paul Simon, Mariah Carey en Billy Idol prijkt zijn naam. Als basgitarist, wel te verstaan. Daar gelaten dat hij ook keyboard en (bas)klarinet speelt, is hij namelijk ook componist en producer. Hij droeg bij aan werk van jazzlegende Miles Davis, zoals het album ‘Tutu’ en ook Frank Sinatra, Elton John en LL Cool J hebben met hem in een studio gezeten. Een flinke rij namen, die aangeven met wat voor muzikant we hier te maken hebben.

Met het nieuwe album ‘Renaissance’ heeft Miller zijn achtste solo studioalbum gemaakt sinds het verschijnen van zijn debuut in 1983. Funky baslijnen, catchy melodieën en een verrassende virtuositeit: Marcus Miller laat zich ook hierop van zijn beste kant zien. De groove is leidend, zowel op cd als in live performances. U bent gewaarschuwd.

‘There's still plenty of groove on Renaissance, and still plenty of room for Miller's irrepressible virtuosity, but the writing is broader, the arrangements more instrumentally balanced and, even though there are a few guests, he's largely working with a stable core group.’ - All About Jazz


ANDEREN KOCHTEN OOK
ZA. 23 NOV ERIC BURDON & THE ANIMALS
DO. 21 NOV WALTER TROUT
ZO. 17 NOV MACEO PARKER
ZA. 30 NOV SONNY FORTUNE QUINTET