colorful-triangles-backgroundmedsmall2.jpg
EN
AANRADERS
TRIBUTE2BOBMARLEY BY ROOTS RIDERS: 40 JAAR EXODUS 2017
VR. 12 MEI
TRIBUTE2BOBMARLEY BY ROOTS RIDERS: 40...
WENDE
DO. 16 MRT
WENDE
THE DANDY WARHOLS
MA. 27 FEB
THE DANDY WARHOLS
BLOF
VR. 07 APR
BLOF
Bettie Serveert
VR. 07 APR
BETTIE SERVEERT
THE VEILS
MA. 17 APR
THE VEILS
KRS ONE & THE BEATNUTS
ZO. 05 MRT
KRS ONE & THE BEATNUTS
BLAUDZUN
DO. 23 MRT
BLAUDZUN


ZO. 14 APR
LAURA JANSEN

POP/ROCK
SHARE
TICKETS
LOCATIEGROTE ZAALZAAL OPEN19:30U
ENTREE AANVANG20:30U

Support: Sunday Sun

Haar moeder is Amerikaans; haar vader Nederlands. Ze woonde in Breda, Brussel, Zürich en Connecticut. Juist hierdoor kon Laura Jansen op jonge leeftijd al prima laveren tussen verschillende werelden. En ja, dan wordt het een 'Wicked World', zoals ze in een van haar hitsingles zingt. De popliedjesmaakster is terug met een nieuw album. En natuurlijk: een nieuwe tour.

Laura Jansen heeft een bijzonder muzikaal verleden voor een Nederlands meisje. Op vroege leeftijd nestelt ze zich al achter de piano. Als jongvolwassene studeert ze af aan het Rotterdams Conservatorium, vertrekt naar de States alwaar ze bij Berklee College of Music begint. Na enkele omzwervingen komt ze terecht in de club 'Hotel Café' in Hollywood, waar ze artiesten leert kennen als John Mayer, Sara Bareilles Jason Mraz en Joshua Radin. En inderdaad: daar krijg je nog meer inspiratie van.

Maar de grootste bron is nog wel een heftige break-up, die Laura meteen met beide benen op de grond zet en haar uit het zoete sprookje haalt, waarin ze tot op dat moment verkeerde. Ze blijft achter met een piano en een computer, maar laat zich niet uit het veld slaan en werkt hard aan haar debuut. Na de release van 'Bells' gaat de charmante Laura skyhigh. Terwijl ze tourt door Japan, Duitsland en de Verenigde Staten, is haar muziek te horen bij tv-programma's op zowel nationale als internationale televisie en op tienduizenden radio's. Zo doet Laura dat.

Het is 2013. Een jaar voor het nieuwe album 'Elba' dat op 22 maart is verschenen. Hierop staat onder andere haar nieuwe single 'Queen of Elba' en het nummer 'Same Heart' met Tom Chaplin (Keane) dat als soundtrack fungeerde van Serious Request 2012. Met dit nieuwe wapenfeit komt deze dame, met lipstick en een wonderlijke stem, terug naar Paard van Troje. Goddank.


ANDEREN KOCHTEN OOK
ZA. 19 JAN GARE DU NORD
VR. 30 NOV ELSKE DEWALL
ZA. 16 MRT ILSE DELANGE