colorful-triangles-backgroundmedsmall2.jpg
EN
AANRADERS
DAMIAN "JR. GONG" MARLEY
DI. 13 JUN
DAMIAN "JR. GONG" MARLEY
Sef & support
ZO. 16 APR
SEF & SUPPORT
WENDE
DO. 16 MRT
WENDE
HALLO VENRAY
ZA. 13 MEI
HALLO VENRAY
BLAUDZUN
DO. 23 MRT
BLAUDZUN
THE VEILS
MA. 17 APR
THE VEILS
KRS ONE & THE BEATNUTS
ZO. 05 MRT
KRS ONE & THE BEATNUTS
JETT REBEL
DO. 20 APR
JETT REBEL
VR. 07 APR
BETTIE SERVEERT [UITVERKOCHT]

POP/ROCK
UITVERKOCHT
LOCATIEKLEINE ZAALZAAL OPEN19:30U
ENTREE AANVANG 20:00U
Bekijk het Facebook-event

Voorprogramma: Reiger

Ze draaien inmiddels al 25 jaar mee en maakten één van de beste albums uit de Hollandse popgeschiedenis; de Nederlandse indieband Bettie Serveert gooit dit jaar nog eens een balletje op en slaat keihard terug met een gloednieuwe schijf getiteld 'Damaged Good'. Hoogste tijd om deze cultband naar Paard van Troje te halen.

Bettie Serveert, de band rondom Carol van Dyk, staat al jaren garant voor gloedvolle indie en eigenzinnige, alternatieve gitaarmuziek. Na het uitbrengen van debuutalbum Palomine, volgens kenners één van de beste platen van eigen bodem, verwierf de band wereldwijde bekendheid. Ook Amerika gooide de grenzen wagenwijd open voor de new wave-achtige sound van 'De Betties', die doet denken aan Television, Blondie en (een wildere versie van) The Bangles. Melodieus, soms licht melancholiek, waarbij het geluid gedurende de jaren van ingetogen indie naar meer up-tempo rock is getransformeerd.

Pinkpop, internationale tours met genre-genoten als Wilco, Jeff Buckley, Dinosaur Jr., Buffalo Tom en Belly: deze groep heeft haar sporen ruimschoots verdiend. Met het in het najaar verwachtte 'Damaged Good' wordt het jongste album 'Oh, Mayhem!' uit 2013 opgevolgd. Daarop laat Bettie Serveert een als vanouds energiek, fris en brutaal geluid horen. En daar worden wij heel blij van. 

Reiger
Reiger's debuut-ep ' Number One ' klinkt zoals je verwacht van een opgesloten muzikant die eindelijk naar buiten mag. Eigenwijs, bonkelig en stekelig, maar ook melodieus, rauw en vuig. Het debuut van Reiger doet denken aan een veel te korte roadtrip door het midwesten van Amerika. De gitaren van Reiger voeren je via country, blues en boogie naar een strakke garagesound. Live krijgt Reiger hulp van een stel rasmuzikanten en klinkt het net zoals op de EP: Rauw, energiek en volwassen.

bettie serveert


ANDEREN KOCHTEN OOK
WO. 15 MRT
WHITE LIES [UITVERKOCHT]