colorful-triangles-backgroundmedsmall2.jpg
EN
AANRADERS
WOLFMOTHER
DO. 13 JUL
WOLFMOTHER
Sef & support
ZO. 16 APR
SEF & SUPPORT
HALLO VENRAY
ZA. 13 MEI
HALLO VENRAY
JETT REBEL
DO. 20 APR
JETT REBEL
DAMIAN "JR. GONG" MARLEY
DI. 13 JUN
DAMIAN "JR. GONG" MARLEY
THE VEILS
MA. 17 APR
THE VEILS
WO. 10 MEI
BOB WAYNE

ROOTS
LOCATIEKLEINE ZAALZAAL OPEN19:30U
ENTREE AANVANG 20:00U
Bekijk het Facebook-event

Voorprogramma: Stringcaster

Stronteigenwijze rockabilly met een dikke country twang, een op hol geslagen viool en contrabas en teksten over drank, drugs en demonen: dit is wat Bob Wayne je voorschotelt tijdens zijn live-shows. Na drie jaar is deze rasechte American country outlaw terug op Haagse grond met een gitaarkoffer vol nieuwe nummers.

Gitaartech van Hank Williams' kleinzoon
Bob Wayne verliet huis en haard voor een muzikale carrière in de stad van de countrymuziek: Nashville. Hij wurmde zichzelf de muziekindustrie in door gitaartechnicus te worden van Hank III, de kleinzoon van de legendarische Hank Williams. Wayne was echter vastberaden zelf op het podium te belanden en bleef tussendoor schrijven aan zijn eigen materiaal: rauwe, punky countrysongs.

Beroemd en berucht
Inmiddels is Wayne al jaren beroemd en berucht. MTV-hits wil hij niet maken; altijd onderweg zijn en zijn muziek over de wereld verspreiden wél. Zijn bewondering voor andermans songs steekt de artiest niet onder stoelen of banken: zo kwam hij in 2015 met het album ‘Hits the hits’, met daarop covers van klassiekers als ‘Sweet Child O’ Mine’ en ‘Under The Bridge’, maar ook moderne hits als Adele’s ‘Skyfall’ en Meghan Trainors ‘All About That Bass’. Uiteraard in een rockabillyjasje.

Nieuw album
Met een nieuw album met eigen materiaal in de maak en de duivel immer op de hielen, komt Nashville’s outlawzanger terug naar Den Haag voor onze broodnodige ADH aan ruige roots.

STRINGCASTER
Een prettig gestoorde 5-mans formatie die een aanstekelijke mix brengt van Bluegrass, Rockabilly, Folk, Country & Hillbilly. Wat wil je nog meer!? Het geheim van Stringcaster's unieke sound, less is more! Zonder drummer noch versterkers slagen ze er keer op keer in een unieke, meeslepende show neer te zetten waarbij ze louter met akoestische instrumenten het publiek weten te boeien van begin tot einde.

Bob Wayne