BG.jpg
SXNF: 8, 9 & 10 december
EN
AANRADERS
BLOF
VR. 07 APR
BLOF
THE VEILS
MA. 17 APR
THE VEILS
BLAUDZUN
DO. 23 MRT
BLAUDZUN
THE DANDY WARHOLS
MA. 27 FEB
THE DANDY WARHOLS
GRAUZONE FESTIVAL
ZA. 11 FEB
GRAUZONE FESTIVAL
WENDE
DO. 16 MRT
WENDE
Ultramagnetic MCs & KRS ONE
ZO. 05 MRT
ULTRAMAGNETIC MCS & KRS ONE
Bettie Serveert
VR. 07 APR
BETTIE SERVEERT
TRIBUTE2BOBMARLEY BY ROOTS RIDERS: 40 JAAR EXODUS 2017
VR. 12 MEI
TRIBUTE2BOBMARLEY BY ROOTS RIDERS: 40...
DO. 23 MRT
BLAUDZUN

POP/ROCK
LOCATIEGROTE ZAALZAAL OPEN19:30U
ENTREE AANVANG 20:00U
Bekijk het Facebook-event

Bijna 2,5 jaar na de release van zijn succesvolle plaat ‘Promises of No Man’s Land’ verscheen op 7 oktober het nieuwe album van Blaudzun: ‘Jupiter’. De liedjesschrijver wisselt stevige rock met bombastische instrumentaties af met emotionele indie / singer-songwriter liedjes.

Vliegende start
Zijn stemgeluid doet denken aan Win Butler van Arcade Fire, maar is desalniettemin uniek. Zeker in Nederland, wat erin resulteerde dat Johannes Sigmond eind vorig decennium als Blaudzun het land muzikaal veroverde. Twee jaar geleden releasde hij zijn grootste succes tot nu toe uit: ‘Promises of No Man’s Land’ kwam binnen op 1 in de Album Top 100 en leverde de 3FM Award voor Best Alternative op.

Nieuw album Jupiter frivool en sexy
Het nieuwe album Jupiter is een drieluik, een collectie liedjes in losse delen. Deel I van het album is een volwaardige LP en bevat negen songs die Blaudzun met zijn (deels nieuwe) band live opnam. Hierop produceert hij een fris geluid met bariton sax, stuwende drums en melodieuze ‘80s gitaren. Zelf noemt hij de songs ‘wuft’; licht, luchtig, soms zwoel of frivool. Wij voegen ‘sexy’ daar graag aan toe.

“Blaudzun piekt en krijgt daarmee het publiek op de knieën.”- Lust For Life magazine over het optreden in Ekko, september 2016

blaudzun


ANDEREN KOCHTEN OOK
WO. 15 MRT
WHITE LIES