Paardcafé: Jolene

donderdag 13 april 2017 2017

Op 4 april 2017 verschijnt de debuut EP ‘End of Story’ van de Amsterdamse zangeres en songschrijver Jolene. Deze eigenzinnige popplaat neemt je mee in verleiding, wanhoop en zoete wraak. Een emotionele achtbaan die overtuigend wordt gedragen door Jolene’s weergaloze stem.

 

Pop & Rock
archief
  • Paardcafé
  • 19:30
  • 19:30
Nieuwsbrief

Jolene Grunberg begon als frontvrouw van de bands Miss Pussy en Furistic. De muziek van deze bands was rauw, intens en geïnspireerd op de harde gitaarklanken van de jaren negentig. Deze stevige muzikale basis vormde het start punt voor haar conservatorium studie in Amsterdam waar zij in 2008 afstudeerde. Naast een gedreven zangeres is Jolene een behendig gitarist en schrijft zij haar eigen songteksten. Nu is het zover: de EP ‘End Of Story’. Een EP die dankzij Jolene’s opzienbarende zang, pop en elektronica tot een pakkend geheel weet te smeden. Sterke hooks waarbij de sfeer van de liedjes overtuigend wisselt van intiem tot groots en van vurig tot melancholiek. Samen met Sem van de Crommert schreef zij de 5 liedjes op deze EP, die eind 2016 werd opgenomen door producer Mouse en werd gemixt door Huub Reijnders. Het resultaat is een pakkend debuut waar rauwe emotie wordt uitgedrukt in oprechte teksten en een opzwepende mix van sterke electro pop. Een inventieve plaat met verschillende muzikale lagen die je inspireert tot meerdere luisterbeurten.

Johnny Bruce Muller
Hij is een jonge troubadour die zijn muziek brengt van plaats tot plaats. Hij schrijft in tijden van liefde, wanhoop en hoop,w ant hij houdt van zijn verhaal te delen.