WOLFMOTHER

Legendarische hardrockband komt met bijna exclusieve show

donderdag 13 juli 2017 8361

Met hits als ‘Joker and the Thief’ en ‘Woman’, een grammy voor ‘Best Hard Rock Performance’ en tournees met grootheden als Aerosmith en AC/DC hoort Wolfmother zeker bij de grote rockacts van het decennium. Met een dikke festivalagenda in het vooruitzicht zijn de mannen weer back on the road.

Voor liefhebbers van Led Zeppelin, AC/DC Hard
archief
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Wolfmother doet echter maar twee exclusieve clubshows in Nederland aan, waarvan het optreden op 13 juli in het Paard er één is.Het Australische trio, onder leiding van de charismatische Andrew Stockdale, maakte in 2005 een verpletterende start met hun zelfgetitelde debuutalbum waarvan inmiddels anderhalf miljoen exemplaren zijn verkocht. Het laatste wapenfeit ‘Victorious’ stamt uit 2016 en wordt door de kenners gezien als hun beste album tot nu toe. “De riffs zijn weer dikker dan de chococladevlokken van Venz, de referenties naar Black Sabbath, Pink Floyd en Led Zeppelin zijn talrijk en de uithalen van de frontman klinken weer als vanouds” – OOR

The Sore Losers
Deze Belgen squashen hun gebalde mix van garagerock en vuile blues tegen dezelfde stevige geluidsmuur waar ook Led Zeppelin en The White Stripes eerder hun balletje tegenaan mepten. Als een ware Blitzkrieg verovert het viertal  langzaam maar zeker heel Europa. De derde en meest recente plaat Skydogs werd live ingespeeld in een analoge studio in Berlijn met de doorgewinterde Nashville-producer en Grammy Award winnaar Dave Cobb (Rival Sons, Chris Isaak, Shooter Jennings) aan de knoppen. Het resultaat is een rauwe, opwindende en ‘in your face’ rock ‘n roll plaat – The Sore Losers are one of the rock finds of 2016 and if you love your rock music this is one album that you need in your collection (Classic Rock Magazine UK)

“ Wolfmother has crafted songs that screech for the stars. “

NPRmusic