colorful-triangles-backgroundmedsmall2.jpg
EN
AANRADERS
WOLFMOTHER
DO. 13 JUL
WOLFMOTHER
DAMIAN "JR. GONG" MARLEY
DI. 13 JUN
DAMIAN "JR. GONG" MARLEY
Sef & support
ZO. 16 APR
SEF & SUPPORT
JETT REBEL
DO. 20 APR
JETT REBEL
THE VEILS
MA. 17 APR
THE VEILS
HALLO VENRAY
ZA. 13 MEI
HALLO VENRAY
ZO. 05 NOV
DIRE STRAITS EXPERIENCE

POP/ROCK
LOCATIEGROTE ZAALZAAL OPEN19:30U
ENTREE AANVANG 20:30U
Bekijk het Facebook-event

Het is inmiddels al 35 jaar geleden dat de wereld kennismaakte met Dire Straits, de Britse rocksensatie van frontman en gitarist Mark Knopfler. Het is niet alleen hitnummer ‘Sultans of Swing’ dat na al die jaren nog steeds favoriet is: Dire Straits liet ons een onuitputtelijke catalogus aan muziek na. The Dire Straits Experience, met o.a. origineel bandlid Chris White, blaast het oude werk op onnavolgbare wijze nieuw leven in op 5 november in Paard van Troje.

The Sultans of Swing blijven inspireren
Hoewel het meer dan 20 jaar geleden is dat Dire Straits als band de handdoek in de ring gooide, lijkt de reputatie van de Britse band sindsdien alleen maar gegroeid. Niet slechts een nostalgisch geluid uit het verleden, maar juist een bron voor inspiratie voor jonge en oude fans, en nog altijd stijgende verkoopcijfers van cd’s en vinyl: Dire Straits lijkt voor altijd vast genesteld in het collectief geheugen.

The Dire Straits Experience: meer dan een tribute
De originele leden Alan Clark, Chris White en Phil Palmer richtten in 2011 ‘The Straits’ op. Drieënhalf jaar later had de band er meer dan 150 shows in 25 landen opzitten. The Straits werd opgeheven, maar het succes was evident: saxofonist Chris White en de zanger en gitarist Terence Reis besloten het er niet bij te laten en startten, samen met enkele van de beste muzikanten uit de hedendaagse Engelse scene, The Dire Straits Experience.

The Dire Straits Experience is meer dan een tributeband: Chris en zijn compagnons houden het repertoire van Dire Straits, inclusief haar integriteit, schoonheid en sound, voor alle oude en nieuwe fans in leven.

The Dire Straits Experience 1