colorful-triangles-backgroundmedsmall2.jpg
EN
AANRADERS
WOLFMOTHER
DO. 13 JUL
WOLFMOTHER
HALLO VENRAY
ZA. 13 MEI
HALLO VENRAY
THE VEILS
MA. 17 APR
THE VEILS
DAMIAN "JR. GONG" MARLEY
DI. 13 JUN
DAMIAN "JR. GONG" MARLEY
JETT REBEL
DO. 20 APR
JETT REBEL
Sef & support
ZO. 16 APR
SEF & SUPPORT
ZA. 29 APR
PINKPOP - KEEP ON ROCKIN' @ZUIDERSTRANDTHEATER

POP/ROCK
LOCATIEZUIDERSTRANDTHEATERZAAL OPEN19:00U
ENTREE
€21,50 - €33 (EX SERVICEKOSTEN)
AANVANG 20:00U

Let op: dit is een Paard op hol-event en vindt plaats in het Zuiderstrandtheater (Houtrustweg 505, Den Haag).

Pinkpop is een hartverscheurend liefdesverhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het gelijknamige popfestival. Met nieuwe muziek van Jack Poels live uitgevoerd door Rowwen Hèze, een nieuwe tekst van Frans Pollux en veel beeldmateriaal uit het rijke Pinkpop-archief brengt Toneelgroep Maastricht samen met Rowwen Hèze een ode aan de liefde en aan het oudste meerdaagse popfestival ter wereld.
Wie herinnert zich nog de doorbraak van The Police in 1979? De sprong van Eddie Vedder in 1992? En wie zag de Stones in 2014 dan toch optreden? Lies en Wiel sloegen geen enkele Pinkpop-editie over. Ze leerden elkaar kennen in de spring of ‘69, toen de wereldvrede maar één hartslag achter de horizon lag. Jaar na jaar vierden zij hun liefde in de zon, in de regen, in de modder. Ze dansten op de weiden voor de podia en stonden backstage tijdens de hoogtepunten van het festival.

Maar de ouderdom slaat toe en in de schemering van zijn leven raakt Wiel langzaam zijn geheugen kwijt. Door hem de verhalen te vertellen probeert Lies zijn herinneringen, en daarmee hun liefde, levend te houden. Zo wordt Pinkpop een reconstructie van hun liefde, maar ook van bijna 50 jaar popgeschiedenis.

Pinkpop komt tot stand met de volgende co-producenten: Rowwen Hèze, Buro Pinkpop, mediapartners L1 & De Limburger/Limburgs Dagblad, De Maaspoort en Parkstad Limburg Theaters. Daarnaast zijn we veel dank verschuldigd aan Jan Smeets en Theu Boermans.

Pinkpop