colorful-triangles-backgroundmedsmall2.jpg
EN
AANRADERS
WOLFMOTHER
DO. 13 JUL
WOLFMOTHER
HALLO VENRAY
ZA. 13 MEI
HALLO VENRAY
Sef & support
ZO. 16 APR
SEF & SUPPORT
DAMIAN "JR. GONG" MARLEY
DI. 13 JUN
DAMIAN "JR. GONG" MARLEY
THE VEILS
MA. 17 APR
THE VEILS
JETT REBEL
DO. 20 APR
JETT REBEL
WO. 29 MRT
ROOSEVELT [UITVERKOCHT]

POP/ROCK
UITVERKOCHT
LOCATIEKLEINE ZAALZAAL OPEN19:30U
ENTREE AANVANG 20:00U
Bekijk het Facebook-event

Voorprogramma: Better Person

Het gezicht van Roosevelt, Marius Lauber, speelde als tiener in diverse indiebands. Na jaren ging de liefde voor dancemuziek kriebelen en werd hij resident DJ bij Kompact’s Total Confusion feesten. In 2012 bracht Lauber ‘the best of both worlds’ bij elkaar in zijn techno-meets indiepop project Roosevelt.

In 2012 debuteert hij met de single ‘Sea’. Een aantal zeer succesvolle singles verder is het in 2016 tijd voor een album genaamd ‘Roosevelt‘. Op dit album staat o.a. de single ‘Fever’ die behoorlijk aanslaat en hem nu ruim een miljoen maandelijkse Spotify-luisteraars op levert. En met de Womack & Womack cover ‘Teardrop’ weet hij de juiste dansbare eighties vibe te creëren. Het geluid van Roosevelt past in het rijtje van producers als Mura Masa, SG Lewis en Louis Mattrs. Niet voor niets werd Roosevelt door 3voor12 uitgeroepen tot een van dé beste optredens op Lowlands 2016.

Flirtend met disco, chillwave, Ibiza house, yacht rock, 80s new wave, weet Roosevelt ook live te overtuigen met zijn electropop. Genoeg redenen dus om Roosevelt naar het Paard te halen!

3voor12 recensie show op Lowlands 2016: “Het publiek in de goedgevulde X-Ray kan horen dat hij de ambacht uitstekend in z’n vingers heeft. Zo’n ‘Colours’: sterk syntlijntje, heerlijk baslijnje, zeer schoon zanglijntje. Het materiaal op het debuut is overtuigend genoeg om drie kwartier overtuigend vol te maken. Wat Roosevelt dan ook doet.”

Muzine: “Roosevelt levert een ijzersterke plaat af, met enkel prima liedjes. Heerlijke funky nu-disco, met synths in de hoofdrol. Succesfactor is het fijne gevoel dat Lauber heeft voor dansbare ritmes; het is onmogelijk stil te blijven zitten bij beluistering."

Better Person
Als je van het maken van charmante, kitscherige slow jams een beter mens wordt, dan heeft Adam Byczowski zijn pseudoniem ruimschoots verdiend. De in Polen geboren zanger maakt rokerige synth-ballads die net zo groovy als somber zijn. De jaren die hij inmiddels in Berlijn heeft doorgebracht zullen hem wellicht geïnspireerd hebben tot zijn perfecte soundtracks voor die laatste momenten in de club voordat de lichten weer aan gaan.

roosevelt