PAARDCAFÉ: Matt Winson + Jara

donderdag 2 maart 2017 2017

De Nederlands/Letse band Matt Winson maakt eigenzinnige, catchy folkliedjes die doen denken aan de muziek van Patrick Watson, Bon Iver en Fleet Foxes. De meerstemmige zang wordt begeleid door een diverse mix van instrumenten, waaronder banjo, trompet en mandoline.

Pop/Rock
archief
  • Paardcafe
  • 18:30
  • 19:30
Nieuwsbrief

Het viertal debuteerde in 2015 met de EP Glowing Eyes, waarna een internationale tour volgde. Begin 2016 tekende de band een platencontract bij V2 Records (o.a. Mumford & Sons en Blaudzun) en werd het debuutalbum Woodfalls opgenomen in de legendarische Wisseloord Studios in Hilversum. Het album verschijnt in het voorjaar van 2017, gevolgd door een uitgebreide Nederlandse clubtour.

Voorprogramma: Jara
“JARA betovert” – met eigenzinnige liedjes vol wonderlijke melodieën, dwalend door landschappen van warme elektrische gitaren, verschuivende grooves en schorre backing vocals – met haar vijfkoppige band of solo op het podium – maar bovenal met haar breekbare en oprechte perfomance. Ouderwets goede nummers in de traditie van Joni Mitchell, Dylan en Feist.