MICHELLE DAVID & THE GOSPEL SESSIONS @ NIEUWE KERK

vrijdag 31 maart 2017 2017

Let op! Dit is een Paard op Hol event en vindt plaats in de Nieuwe Kerk (Spui 167, 2511 BM Den Haag).

Paard en Zuiderstrandtheater presenteren samen op 31 maart The Gospel Sessions met Michelle David. En waar kan dit concert beter plaatsvinden dan waar dan ook? Juist, in de prachtige Nieuwe Kerk aan het Spui.

Soul/RnB
archief
  • Paard op Hol: Nieuwe Kerk
  • 19:30
  • 20:30
Nieuwsbrief

“Wat zou er gebeuren als we de gospel zouden strippen van alle franje,” vroegen gitaristen Paul Willemsen en Onno Smit (bekend van Lefties Soul Connection en Beans & Fatback) zich twee jaar geleden af. Het antwoord was The Gospel Sessions, Vol. 1, een plaat die ze in 2014 met zangeres Michelle David maakten en waarmee ze de essentie van de soul raakten.

The Gospel Sessions begon als project: terug naar de oorsprong van gospel, de ware pracht van het genre te laten zien en clichématige vooroordelen weg te halen. Daartoe zijn ze inmiddels meer dan geslaagd: de afgelopen concerten met Michelle David waren méér dan succesvol te noemen. Daarom komt ze in 2017 terug naar de Nieuwe Kerk.

The Gospel Sessions, Vol. 2
Met het nieuwe album – The Gospel Sessions, Vol. 2 – en de bijbehorende tour zijn The Gospel Sessions een paar decennia opgeschoven in de tijd, ze staan nu op de schouders van artiesten zoals Sam Cooke & The Soul Stirrers en de Womack Brothers.

Volume 2 is behalve muzikaal rijker, ook nog meer de plaat geworden van Michelle David. Er staan nummers op die bij haar leven horen, zoals de bewerkte traditional ‘Tradewinds’. ‘Mijn eerste solo in de kerk’, herinnert de in North Carolina geboren, en in New York opgegroeide Michelle David zich. ‘Ik was vijf jaar oud. Het kwam ineens weer omhoog tijdens de opnamesessie van de tweede plaat. Ik had er jaren niet meer aan gedacht, maar ik zong het zo weer.’

“The Gospel Sessions Vol. 2 is opnieuw een prachtig doorleefd klinkend en smaakvol geproduceerd gospelsoulalbum, zoals die ook internationaal te weinig worden gemaakt.” – De Volkskrant