AN PIERLE & JAN SWERTS

Dubbelconcert van An Pierlé en Jan Swerts in het kader van Piano Day

woensdag 29 maart 2017 8361

De Vlaamse An Pierlé brak in 1996 door dankzij haar deelname aan Humo’s Rock Rally. Drie jaar later debuteerde ze met haar album ‘Mud Stories’. Met haar intieme live-optredens op piano en kenmerkende rode skippyballen op het podium verovert ze direct harten in Nederland en Frankrijk. Haar opvolgende albums ‘Helium Sunset’ (2002), ‘Hinterland’ (2010), ‘Strange Days’ (2013) en samenwerking met de band White Velvet (2006) zijn lovend ontvangen.

Dit concert is seated.

Pop/Rock
archief
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Nu slaat ze terug met haar onlangs uitgebrachte plaat ‘Arches’ vol hemelse harmonieën, zwevend tussen ambient, renaissance, avant garde en 80’s pop. Het geheel klinkt passioneel, ontroerend en verrassend aanstekelijk. An Pierlé is een heuse popgrootheid geworden op de top van haar creativiteit, toegankelijk en ongrijpbaar tegelijkertijd.

“Op Arches danst An Pierlé naar de pijpen van een kerkorgel, dat een prominente rol inneemt op haar laatste plaat.” De Morgen, (BE)

Jan Swerts
Swerts is een docent aan een hogeschool én een klassiek geschoold pianist. De Limburger beweert volstrekt geen muzikale ambities te hebben, maar heeft blijkbaar toch af en toe een uitlaatklep nodig. Zijn nummers bestaan uit zorgvuldige gearrangeerde muziek die het midden houdt tussen de postpop van Talk Talk en Sigur Ros en de neoklassieke kamermuziek van Ólafur Arnalds. Met piano als middelpunt.

In 2010 verscheen zijn debuut ‘Weg’, enkel begeleid door een minimalistische piano en een ijle stem. In 2013 volgde ‘Anatomie van de melancholie’, geïnspireerd door mensen als Stef Bos, Patricia De Martelaere en Wim Mertens. In september verschijnt zijn derde album ‘Schaduwland’. Hier schetst hij zijn eigen postapocalyptische wereld: de soundtrack van het lege voortbewegen na de tragedie, het geluidsspoor tussen de ruïnes van het rampjaar 2014.

“ Sommige muziek is zo mooi dat ze zich kan meten met de stilte “

De Morgen, (BE)