MAX MESER

Catalaanse sixties-troubadour en 3FM Serious Talent pakt Nederland in. Voorprogramma: Electric Company

donderdag 17 november 2016 8358

Verandering van spijs doet eten, zo blijkt voor de Catalaanse Max Meser. De – op dat moment nog – bluesgeoriënteerde muzikant vertrekt met zijn mondharmonica in zijn zak naar Amsterdam. Wanneer hij zich in de grachtengordel settelt raakt hij geïnspireerd tot het schrijven van van meer catchy folksongs, die in de uitvoering meer naar sixties-pop neigen, denk The Kinks en The Hollies. Tegelijkertijd sluit zijn sound naadloos aan bij tijdgenoten als Jake Bugg en Miles Kane.

Pop/Rock
archief
  • Kleine zaal
  • 18:30
  • 19:00
Nieuwsbrief

De Spanjaard wordt direct liefdevol onder de vleugels genomen door de groten uit de Nederlandse muziekbizz, zoals Phil Tilli (ex-Moke) en de producer van Tim Knol & Douwe Bob. Meser, zichzelf als een loner beschouwend, besluit desalniettemin een band te vormen met een oude jeugdvriend. Al met al ingrijpende veranderingen die in een korte tijd plaatsvinden en het debuutalbum krijgt toepasselijk de titel ‘Change’ mee.

Volgens de pers en fans vaart de zanger nu helemaal juiste koers. Zo tippen Oor, NRC, VPRO en 3voor12 Meser als talent om in de gaten te houden, biedt DWDD biedt hem hét muziekminuutje aan en bekroont 3FM hem tot Serious Talent. En jij staat op 17 november met een grote glimlach in het Paard van Troje, te genieten van deze sympathieke troubadour en zijn band!

NRC over albumpresentatie Paradiso: “Het was zo’n avond waar je bij had moeten zijn….Een ster is geboren..” (****) 

Electric Company
Electric Company is een Nederlandse indieband. Geïnspireerd door de melodieën van Springsteen en The War on Drugs, borduurt de band voort op de hedendaagse postpunk en neo-psychedelica.