TAYMIR: LAATSTE SHOW

Taymir stopt en speelt nog één laatste concert in het Paard van Troje.

vrijdag 16 september 2016 8358

Na 3 jaar vol toewijding en overgave heeft de Haagse band besloten een einde te maken aan het ‘Taymir-avontuur’. Alle optredens van deze zomer zullen worden afgemaakt. Ook zal er deze zomer nog nieuwe muziek verschijnen. Op 1 augustus zal het album ‘You already know’ uit worden gebracht. ‘Taymir will go out with a bang’. Op vrijdag 16 september is de allerlaatste show in het Paard van Troje in Den Haag. 

Alternative
archief
  • Kleine zaal
  • 17:30
  • 18:00
Nieuwsbrief

In de zomer van 2013 sloegen Bas Prins, Mikkie B Wessels, Quinten Meiresonne en Harrie Roelse de handen ineen. In de Basementstudio in Den Haag werd het debuut album ‘Phosphene’ opgenomen. Kort na de zomer verscheen de single ‘Aaaaah’ en vanaf daar raakte alles in de stroomversnellng.

Aaaaah’ werd Megahit op 3FM, wat leidde tot een overvolle festival agenda. In de zomer van 2014 stond de band op 45 festivals waaronder Pinkpop. Dit smaakte naar meer. Taymir heeft vervolgens getourd door oa. Duitsland, Frankrijk, Zwitsersland, Oosterijk, Engeland en de Verenigde Staten.

Taymir: “We hebben drie jaar lang alles met 200% overgave gedaan, spelen, schrijven, touren…all or nothing. Boven alles staat eerlijkheid, naar onszelf (individueel) en naar elkaar. Het besluit om te stoppen was niet makkelijk, maar voelt als iets wat wij moeten doen. Ieder van ons heeft zich de afgelopen tijd ontwikkeld, zowel muzikaal als persoonlijk. Onbewust heeft dat ervoor gezorgd dat wij de laatste tijd niet de 200% aan het geven waren die Taymir verdiend. Daarom dit rigoureuze besluit, all or nothing,…”

“Life isn’t about finding yourself. Life is about creating yourself. Love is the answer, peace is the reward.”