JAKOB BRO, THOMAS MORGAN & JOEY BARON TRIO @Prins27

Veelbekroond jazz-trio uit Denemarken.

dinsdag 15 november 2016 8358

Let op! Dit is een Paard op Hol event en vindt plaats in Prins 27 (Koorenhuis, Prinsegracht 27 Den Haag)

Jazz
archief
  • 18:30
  • 19:30
Nieuwsbrief

Dit optreden is toegankelijk voor We Are Public Leden. Let op! Je kunt je ticket alleen afhalen bij de Paard van Troje kassa.  Hoe het werkt

De gelaagde geluidstexturen van de Deense jazzgitarist Jakob Bro vormen de basis voor dit trio. Bro is onder meer bekend van het Tomasz Stanko Quartet en Paul Motian’s Electric Bebop Band. Met de release van het album Balladeering in 2009 maakte de Deen een internationale doorbraak als componist en bandleider.

Volgens het Amerikaanse jazztijdschrift Jazz Times produceert deze virtuoos ‘clouds of sound’ in plaats van solo’s of akkoorden. Het album Balladeering was het eerste van de trilogie Balladeering-Time-December Song, met de legendarische saxofonist Lee Konitz als spilfiguur. De trilogie wordt beschouwd als een van de belangrijkste werken van de Deense jazz in het laatste decennium. Al vanaf de eerste klanken wordt je meegezogen in de ijzersterke composities van het trio. Morgan wordt één met zijn contrabas en krult zijn baslijnen virtuoos om om de ijle noten van Bro, Jon Christensen op drums is van het type ‘liever een slag te weinig dan te veel’. Het trio mocht niet voor niets vele prijzen in ontvangst nemen, waaronder Danish Jazz Album Of The Year. 

”A breathlessly beautiful work” aldus de jury van ‘The Nordic Council Music Prize 2014.