colorful-triangles-backgroundmedsmall2.jpg
EN
AANRADERS
DAMIAN "JR. GONG" MARLEY
DI. 13 JUN
DAMIAN "JR. GONG" MARLEY
KRS ONE & THE BEATNUTS
ZO. 05 MRT
KRS ONE & THE BEATNUTS
HALLO VENRAY
ZA. 13 MEI
HALLO VENRAY
Sef & support
ZO. 16 APR
SEF & SUPPORT
WENDE
DO. 16 MRT
WENDE
JETT REBEL
DO. 20 APR
JETT REBEL
BLAUDZUN
DO. 23 MRT
BLAUDZUN
THE VEILS
MA. 17 APR
THE VEILS


VR. 11 NOV
DOUWE BOB

POP/ROCK
SHARE
TICKETS
LOCATIEGROTE ZAALZAAL OPEN19:30U
ENTREE
Ä20,00 (EXCL. SERVICEKOSTEN) (excl. servicekosten)
AANVANG20:00U

Voorprogramma: Hans Hannemann

Hoewel Douwe Bob pas 23 jaar oud is, schrijft hij verrassend diepgaande nummers waar hij uit sixties, seventies, folk en rock brouwt. De jonge Amsterdammer werd niet voor niets in 2012 bekroond tot ‘De Beste Singer Songwriter’ in het gelijknamige televisieprogramma.


De afgelopen jaren bleek hij die titel meer dan waardig zijn: zo mocht hij samen werken met Anouk (‘Hold Me’), bereikte hij een nummer 1 spot van de Album Top 100 (‘Pass It On’) en speelde hij voor enkel uitverkochte zalen. Ohja, en komend jaar vertegenwoordigt hij ons land op het Eurovisie Songfestival.

En er staan alweer nieuwe hoogtepunten te wachten, want in mei brengt Douwe Bob zijn derde album, 'Fool Bar', uit. Ter gelegenheid van de release komt hij 11 november naar het Paard van Troje. En daar heeft hij net zoveel zin in als wij: "Live spelen is het mooiste wat er is. Ik stap met mijn muzikale vrienden in het busje en we vertellen onze verhalen aan het publiek. Ik ga zeker ook mijn gevoeligere songs spelen, maar het eindigt altijd met een groot feest”.

Op 16 maart wint Douwe Bob de Schaal van Rigter, de award voor meestgedraaide single van het jaar (2015), voor zijn plaat 'Sweet Sunshine'. In mei 2015 werd de single al uitgeroepen tot 3FM Megahit. Daarnaast maakt Douwe Bob ook nog kans op drie andere 3FM Awards, in de categorie Beste zanger, Beste Pop en Beste Single, eveneens voor de track ‘Sweet Sunshine’. Of dat nog niet genoeg is wint hij op 21 maart de Edison Pop prijs. "Popmuziek draait uiteindelijk om het liedje, en Douwe Bob is precies daarin heel erg goed" aldus de jury van Edison.

"Met Pass It On bewijst Douwe Bob een blijvertje te zijn met wie we nog vele jaren rekening moeten houden."- PlatoMania

Voorprogramma: Hans Hannemann
Het publiek zal worden warm gezongen door de Groningse singer-songwriter Hans Hannemann. Zijn songs lijken uit vervlogen tijden te komen, maar leveren niets in op originaliteit. Met sterke teksten, een donker stemgeluid en pakkende melodieën klinkt de ‘Outlaw Crooner’ authentiek én toegankelijk. 


ANDEREN KOCHTEN OOK
DI. 08 MRT GUUS MEEUWIS IS: MORGEN
VR. 05 FEB SVEN HAMMOND: 10 YEAR PARTY