XAVIER RUDD

Stralende mix van roots, reggae, wereld en folkmuziek. Voorprogramma: Bobby Alu.

zondag 3 april 2016 8358

Voorprogramma: Bobby Alu

Pop/Rock
archief
  • Grote zaal
  • 17:30
  • 18:00
Nieuwsbrief

Mark my words: Met Xavier Rudd halen we de zomer in huis! Overduidelijk is dat ‘Werelds Meest Sexy Vegetariër‘ zijn roots ‘down under’ heeft liggen; niet alleen vanwege de zonnige, onbezorgde sound van zijn muziek, maar ook de maatschappij-kritische teksten waarin hij de rechten van de Aboriginals aanhaalt. Kijk dus niet vreemd op als je didgeridoos of Aboriginal-gezangen voorbij hoort komen de 3e. Deze Aussie kijkt echter ook verder dan eigen grenzen – luister maar eens naar het laatste album ‘Nanna’, waar ook Afrikaanse invloeden (a la Paul Simon’s Graceland) zijn te bespeuren. Alles bij elkaar maakt een stralende mix van roots, reggae, wereld en folkmuziek. Lekker veelzijdig dus, maar dat de zon gaat schijnen wanneer deze man op de bühne klimt, dat is zeker.

Multi-instrumentalist
De singer/songwriter bespeelt véél instrumenten, het liefst zoveel mogelijk tegelijkertijd: van gitaar tot banjo, van mondharmonica tot eerder genoemde didgeridoo. Je zou dit gigantische talent dan misschien ook beter “one-man-band” dan singer-songwriter kunnen noemen. Voor zijn nieuwste plaat is hij echter met een complete band de studio ingedoken. Hoe dat klinkt? Beter dan ooit tevoren. Zoals Festivalinfo met vier sterren oordeelde: “Alle nummers gaan naadloos in elkaar over. Dat gebeurt via dubritmes of subtiele veranderingen van melodie. Daardoor luistert Nanna weg als een lange avond op het strand.”

Bobby Alu
Kom op tijd, want vanavond verzorgt de Samoaanse / Australische zanger, Bobby Alu met zijn Polynesische ukelele en relaxte zang het voorprogramma. Verwacht een fris geluid, pakkende verhalen en lekkere ritmes die je doen verlangen naar een zonnig strand in een hangmat onder een palmboom.