LUCAS HAMMING

donderdag 30 maart 2017 2017

Wie denkt dat deelname aan talentenjachten een zonde is voor je carrière in plaats van een zegen, heeft het mis. Tenminste, wanneer je het talent van Lucas Hamming bezit. Wie kan er nu een tweede album uitbrengen, al twee 3FM Megahits, de titel van DWDD huisband en het themalied van Serious Request op zijn naam hebben staan? Hamming, is het antwoord.

Alternative
archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Lucas viel bij ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ eigenlijk al direct op: een goede kop met een nonchalante (doch betrokken) uitstraling. De eerste single, ‘Never Let You Down’ met het hikkende gitaarrifje, verraste velen en zeker diegenen die hem kennen uit zijn ‘akoestische-gitaar-en-ingewikkelde-metaforen-periode’ (zoals hij die fase zelf tegenover 3voor12 omschrijft). Maar de weg die hij is in geslagen bleek de juiste eindbestemming te hebben. Aan de hand van catchy refreintjes en dito gitaarriffs laat hij op zijn eerste album HAM een meer (indie)pop- en rocksound horen.

In de wereld van Lucas gebeurt er altijd wat. Heeft hij in het jaar dat hij op Pinkpop stond net het prestigieuze themalied van Serious Request aangeleverd (Are You With Me), is het volgende hoogtepunt alweer in zicht: een tour. Voor hem is dat een nieuwe piek in zijn nog relatief korte bestaan als artiest, want Hamming speelt graag en veel.

De afgelopen weken zat hij in de Ardennen om daar in de rust van een bosrijke omgeving in de Gam Studio zijn tweede album op te nemen, met Jurriaan Sielcken in de producersstoel. ‘We konden daar lekker gefocust werken. Het wordt een heel ander album dan mijn eerste, Ham,’ verzekert Hamming.

Op 11 december stond Hamming onder de naam Lucas Hamming XL nog in Paradiso, wat weer gezien mocht worden als een ‘eerste voorloper’ van de voorjaarstour, maar toch een geheel op zichzelf staande show was. Hamming had er zin in. En dat heeft hij nog steeds voor de komende tour. Op het podium moet het namelijk altijd gebeuren, zo ook bij Paard.

Yokko
Muziek die de volledige aandacht van de luisteraar vereist. Dat is waar het om draait bij de indie-pop van Yokko. Even de dagelijkse sleur vergeten en je totaal laten opgaan in de muziek. Het Zwitserse vijftal bracht onlangs hun tweede album ‘To the fighters. To the boxers’ uit en weet de luisteraar vanaf het begin tot aan het eind te boeien.  Elke noot is zorgvuldig uitgekozen en dat hoor je. De heren weten een immense wall of sound neer te zetten waar zelfs een Kensington jaloers op mag zijn. En ze schijnen live ook nog eens ijzersterk te zijn…