FRIENDS OF THE FAMILY & ALASCA @ THEATER DE VESTE (DELFT)

Voorprogramma:  AlleNamen. Een avond vol Europese folk en country.

vrijdag 23 oktober 2015 8355

Let op: dit concert vindt plaats in Theater de Veste te Delft.

Pop/Rock
archief
  • 17:30
  • 18:30
Nieuwsbrief

Voorprogramma: AlleNamen

Twee bands met een liefde voor de Amerikaanse en Engelse folk en country: Friends of the Family en AlascA. De twee bands stonden al eerder op Once Upon A Time In The West, de Rotterdamse nieuwkomer in festivalland. Tussen de hooibalen, rodeostier en totempaal sloeg de vonk over tussen deze twee gezelschappen met als gevolg een avond waar het publiek van twee leidende bands in de Nederlandse folkscene mag genieten.

Friends of the Family
Wanneer je tien muzikanten met een goed gevoel voor entertainment en publieksparticipatie op één podium zet, dan heb je een avond met Friends of the Family. Het gezelschap bracht vorig najaar zijn gelijknamige album en komt komend voorjaar met zijn tweede plaat. De Friends zullen op hun tweede cd de diversiteit van muzikale interesses onder de bandleden ten gehore brengen. Dat allemaal verpakt in het herkenbare Friends of the Family-jasje, met in de binnenzakken zoals altijd: de banjo en mandoline.

AlascA
Uit Volendam klinkt naast de palingsound nu ook het geluid van een tokkelende banjo. “European country” noemt AlascA het. Al weer ruim drie jaar geleden verscheen het debuutalbum ‘Actors & Liars’, waar AlascA de 60’s en 70’s liet samensmelten met de huidige indiescene tot een ijsblok van een album. Dit jaar slaat AlascA de saloondeurtjes open met een tweede album, getiteld ‘Prospero’. De mariachitrompetten en slide guitars zijn uit de kast gehaald en afgestoft en vormen samen met de saloonpiano een rijk en rauw pallet, waarbij je je even in een oude kelder in New Orleans waant.

Voorprogramma: AlleNamen
AlleNamen is het geheime kindje van industrieel ontwerper Michiel van Sinderen (SPEK) en dichter/rasmuzikant Maarten Stok (Nachtschade/AlascA). Ze vormt een akoestische soundtrack voor de binnenkant van je ogen. AlleNamen ontwikkelde zich op lange zeiltochten en in onopgeruimde woonkamers; de muziek werd uiteindelijk ’s nachts in het huis van Maarten en Michiel met oude gitaren vastgelegd door Tom Tukker.