SPECTRES

vrijdag 18 september 2015 2015

Wegens onvoorziene omstandigheden kan de show van Spectres in Paard van Troje niet doorgaan. Reeds gekochte kaarten kunnen worden geretourneerd bij het punt van aankoop. Mensen die een e-ticket hebben aangeschaft, krijgen bericht over retournering.

Alternative
archief
  • Kleine zaal
  • 17:30
  • 18:00
Nieuwsbrief

Voorprogramma: HØUND, Mannheim & The Sweet Release of Death.

Noiserock uit Bristol
Ze ontvluchtten hun thuisdorp om het te gaan maken in de grote stad. Sinds ze zichzelf ingekapseld hebben in de DIY scene van Bristol, is Spectres niet meer te stoppen. Binnen twee jaar na de release van de eerste EP ‘Hunger’, werd ook de rest van de UK op zijn kop gezet en kreeg de band de reputatie ieder publiek omver te blazen.

Debuutalbum Dying
Eind 2014 besloot de noise/shoegaze band om afstand te nemen van het eigen label Howling Owl om te tekenen met Sonic Cathedral voor de release van debuutalbum ‘Dying’. De plaat ontving meer dan lovende kritieken en won o.a. Album of the Week in NME Magazine.

Na eerder dit jaar een bezoek te hebben gebracht aan Griekenland, Frankrijk en Portugal komt Spectres in september ook Den Haag het publiek de wind van voren geven met hun rauwe sound en ongenadige liveshow.

“Bristol noise freaks debut is a deeply unsettling but utterly compelling listen” -NME

Supports

HØUND
Alternatieve rock met psychedelische invloeden, dat is wat je kunt verwachten van HØUND, een zeskoppige band uit Amsterdam en Den Haag. Geïnspireerd door bands als The Dead Weather, Queens of the Stone Age en Sleepy Sun creëren zij een muur van geluid en onweerstaanbare energie, die afgewisseld wordt met betoverende, sferische nummers. Zo zetten zij met wervelend enthousiasme een krachtige liveshow neer.

Mannheim
De inventieve noiserockers van Mannheim brachten in 2013 een debuutplaat uit met daarop compacte composities, beukende riffs en een baritonsax die de vierkoppige band een bijzondere smoel gaf. Zweterige punk, gruizige ‘black jazz’ en sludgy postrock, overduidelijk geinspireerd door bands als And So I Watch You From Afar, Shining en Zu; deze Nederlanders weten hoe ze de aandacht vast moeten houden.

The Sweet Release of Death
Het Rotterdamse trio The Sweet Release of Death maakt vinnige spookachtige noiseliedjes, waarin naargeestige droom- en denkbeelden in de vrije loop worden losgelaten. De band put uit zeer uiteenlopende inspiratiebronnen, waaronder Sonic Youth, low budget horrorfilms, Miranda July en Tyler, The Creator.