KOVACS

Het eigenzinnige wolfmeisje komt met haar orkestrale popnoir eindelijk naar Paard.

zondag 4 oktober 2015 8355

Met haar rauwe en soulvolle stem maakt Sharon Kovacs prachtige, doordringende muziek, die duister, maar vooral heel puur is. Haar opvallende stemgeluid resulteerde erin dat zangscholen haar aanraadden om iets anders te gaan doen. Kovacs liet ze kletsen. En gelukkig maar. Tegenwoordig verovert ze de wereld met haar vocalen in nummers als My Love, When The Lady Hurts en He Talks That Shit.

Alternative
archief
  • Grote zaal
  • 17:30
  • 18:00
Nieuwsbrief

Wolfmeisje
In haar stem en performance horen en zien we iets terug van Lana Del Rey, Grace Jones en Shirley Bassey, maar uiteindelijk laat Kovacs zich met niemand vergelijken. Haar orkestrale pop-noir kent een donkere mineurstemming die verraad wat er in het hoofd van de zangeres speelt. “Ik maak muziek omdat het móet, omdat ik mijn emoties alleen daarin kwijt kan” aldus Kovacs. Haar herkenbare uitstraling – ze gaat het podium niet op zonder haar ‘wolfmuts’, die haar de bijnaam ‘wolfmeisje’ opleverde- maakte haar in één klap een van de meest opvallende verschijningen op podia en festivals.

Van nul tot Pinkpop in twee jaar
Met Kovacs gelijknamige debuut EP laat ze in vier nummers een onuitwisbare indruk achter. Toen ze in juni 2014 werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent maakte haar carrière een enorme sprong. Zo stal ze de show op o.a. Lowlands en DWDD en is ze dit jaar uitgenodigd op Pinkpop.

“De stem van de 24-jarige Sharon Kovacs overrompelt, verrast, kraakt en raakt.” – Volkskrant