PAULUSMA

vrijdag 17 april 2015 2015

Support: Sir James

Alternative
archief
  • 17:30
  • 18:30
Nieuwsbrief

Jelle Paulusma was jaren lang de frontman van de band Daryll-Ann, waarmee hij zes albums maakte en internationaal tourde. Ondertussen is hij zelf aan de slag gegaan en heeft hij alweer drie albums op zak. 

Naast zijn groeiende solo-carrière composteert Jelle Paulusma ook al elf jaar muziek voor reclames en documentaires. Zijn nieuwste album Pulling Weeds is onlangs uitgekomen, waarnaar Het Parool het ‘de Nederlandse rockplaat van het jaar noemde’, NRC prees de ‘vuilnisbakkenblues’ ook de hemel in met vier sterren en de Volkskrant roemt Paulusma om zijn kleurrijke arrangementen. Westcoastpop, uitmuntende sixties psychedelica, donkere, melancholische ballades: je kunt het allemaal ook live van deze muziekveteraan verwachten.

De vijf jongens van Sir James zijn deze avond supportact. Basisschoolvrienden Tommaso Sari en Frank van Kasteren richten in 2003 hun eerste band op en na vele formaties vormt zich uiteindelijk Sir James. De band laat zich inspireren door Coldplay, Wilco, Crosby, Stills, Nash & Young en Bon Iver. Dit hoor je terug op het album, dat bestaat uit subtiel gearrangeerde liedjes, gekenmerkt door meerstemmige zang. 21 januari jl. kwam het debuutalbum My Love the Drunk uit.

Let op! Dit concert vindt plaats in theater de Veste in Delft.