PAARDCAFÉ: Sara Helene & The Maybellenes

Support: The Maybellenes. Nederlands-Hongaarse singer-songwriter Sára Hélène betovert Paardcafé met haar catchy liedjes

zaterdag 24 januari 2015 8355

Support: The MaybellenesSára HélèneZe waren al eerder te horen op Den Haag FM: Nederlands- Hongaarse singer-songwriter Sára Hélène en bassist / producer David Szedlár maken samen catchy pop liedjes.Sára begon op haar veertiende met het schrijven van haar eigen muziek. Toen zij na haar middelbare school ging studeren aan de popschool Köbánya Music Studio in Budapest, ontmoette ze Dávid en sindsdien zijn zij een onafscheidelijk muziekduo. De muzikale samenwerking heeft geleid tot een flinke collectie van nummers met zachte zang gecombineerd met groovy R&B geluiden, en dat heeft Hongarije geweten. In 2012 bereikte hun liedje genaamd Árnyék de top 20 van het 90,9 Jazzy Radio Song Contest in 2012 in Hongarije. Tot de dag van vandaag is het nummer nog regelmatig op de radio te horen.

Pop/Rock
archief
  • Paardcafe
  • 19:00
  • 20:00
Nieuwsbrief

Verhuisd naar Nederland
Na dit succes wilde het duo meer: ze verhuisden naar Nederland en werkte daar aan hun debuutplaat. In 2014 was deze af. De liedjes gaan over liefde, op zoek naar jezelf, persoonlijke dilemma’s en wereldproblemen. De video van hun tweede nummer op het album is in november uitgekomen, en deze gaan ze ongetwijfeld ook spelen in Paardcafé op deze avond.

The Maybellenes
De support voor vanavond is de splinksplinternieuwe meidenband The Maybellenes. Deze band bestaat uit Maaike Adegeest, Amé Staal, Danique Kos en Djoeke Boomsma. Met een vliegende start stromen inmiddels de boekingen binnen en gaan zij binnenkort al aan de slag met het schrijven van nieuwe nummers voor hun eerste EP.