MICHAEL PRINS

De Beste Singer-Songwriter van Nederland 2013

vrijdag 30 januari 2015 8355

Let op! Dit optreden vindt plaats in Theater de Veste in Delft. Wacht dus niet te lang met het kopen van je ticket vanwege de beperkte capaciteit.

Voor liefhebbers van Douwe Bob | Nick Drake | Case Mayfield Pop/Rock
archief
  • 19:00
  • 19:30
Nieuwsbrief

Support: Alex Alden

Nadat Michael Prins in 2013 het tweede seizoen van ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ won, volgden de successen elkaar in rap tempo op. Zijn debuutalbum Rivertown Fairytales belandde in de top 10 van de Album Top 100 en zijn eerste grote tour was binnen no-time uitverkocht.

Kunstzinnige opvoeding
Michael groeide op in een zeer creatieve en muzikale familie in een huisje aan het water. Daar kwam hij al vroeg in aanraking met muziek. In de schoolbanken had Michael niets te zoeken en op zijn 15e zette hij dan ook een punt achter zijn middelbare schoolopleiding. Hij verdiende bij in het atelier van zijn kunstenaarsvader en investeerde in de tussentijd in zijn muziek. Met zijn zelfgeschreven liedje ‘Close to you’ roerde hij Eric Corton tot tranen en werd hij een van de absolute favorieten van het VARA-programma ‘De Beste Singer-Songwriter’, welke hij dan ook met verve won. De show in Theater de Veste belooft een intiem optreden te worden, waar Michael´s sobere en fragiele folkliedjes perfect tot hun recht zullen komen en de bezoekers zullen betoveren.

Support: Alex Alden
De van Malta afkomstige Alex Alden is muzikant in hart en nieren. Eentje die je het liefst in je woonkamer wilt horen spelen om haar mooie nummers in de meest intieme setting te ervaren. Ze maakt indruk met haar bescheiden voorkomen en de warme kracht en trefzekerheid die haar muziek uitstraalt.

Powered by Paard
Powered by Paard haalt popmuziek naar de theaters! In samenwerking met Theater de Veste organiseert Paard van Troje mooie concerten op het toneel. In oktober jongstleden was het de beurt aan de Vlaamse bands Intergalactic Lovers en King Dalton; nu verwelkomt het Delftse theater dus singer-songwriter Michael Prins.